2020-05-31 13:59

Noul proiect al lui Iordache e aproape identic cu OUG 13

 |  13:17
Noul proiect al lui Iordache e aproape identic cu OUG 13

Așa cum a anticipat cotidianul PUTEREA, noul proiect de lege propus de Ministerul Justiției, referitor la modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, este aproape identic cu OUG 13.

Conform televiziunii Digi 24, practic, au fost lăsate vechile prevederi, fiind adăugate altele noi, pentru a se include și ultimele decizii ale Curții Constituționale. 

În acest moment, site-ul Ministerului Justiției este inaccesibil.

Este limpede că PSD va încerca forțarea dezincriminării abuzului în serviciu în Parlament.

Știre în curs de actualizare (vom reveni cu proiectul de lege).

Actualizare. A retras Iordache proiectul?!

„Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției, citat de Agerpres.

Precizăm că, în continuare, portalul Ministerului Justiției (just.ro) este inaccesibil, foarte probabil din cauza numărului mare de persoane care își doresc să consulte proiectul anunțat de ministrul Iordache. Comunicatul de presă ar putea di un semn că proiectul a și fost retras deja... 

Actualizare (2): se confirmă, au retras proiectul!

Ministerul Justiției a apucat să transmită, duminică seara, la CSM, proiectul de lege prin care se preconiza modificarea CP și CPP. Azi, ministrul Iordache a anunțat proiectul, spunând că va fi plasat în dezbatere publică, dar ceva s-a întâmplat între timp și proiectul a fost retras.

Conform Adevărul.ro, proiectul propus relua cele mai multe prevederi ale Ordonanţei 13/2017. Abuzul în serviciu ar urma să fie pedepsit cu maximum 3 ani, în prezent infracţiunea fiind pedepsită cu 7 ani, neglijenţa în serviciu este abrogată, rămân prevederile „naziste” şi modificiările la instituţia dennţătorului. Dispare pragul de 200.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-06

In legatura cu acest articol...

Iordache propune un NOU proiect pentru modificarea codurilor penale
Parerea ta...

CONSTANTIN
06 Feb 2017

UITATIVA ATENT LA ACEST PAPAGAL RATUTIT NU VI SE PARE CA E LABIL PSIHIC ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine