2020-04-08 13:00

Numirea lui Bădălău la Curtea de Conturi - ”șopârlă”, încercare de a-l îndepărta din partid sau certitudine?

 |  18:41
Numirea lui Bădălău la Curtea de Conturi - ”șopârlă”, încercare de a-l îndepărta din partid sau certitudine?

După ce în presă a apărut știrea că ar urma să ocupe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi - asta însemnând, automat, demisia din PSD - Niculae Bădălău a ieșit la rampă cu o serie de declarații care se contrazic.

Pe de o parte, Bădălău spune că nu știe nimic despre eventuala sa numire la Curtea de Conturi și că ar fi vorba doar despre o ”șopârlă”, lansată de anumiți colegi din partid, ce au ca interes să îl ”împingă” afară din PSD:

”Am auzit și eu nebunia asta. Nu știu nimic. Cred că sunt șopârle pe piață. Nu vreau eu să părăsesc partidul! Cred că mai mult vor să mă împingă afară. Adică sugerează ”Pleci sau te dăm noi?”.

Cred că mai mult îmi sugerează ”hai, ia-ți valea, că ai câștigat prea mult, frate”. Nu vezi că acum se promovează în partid cine a pierdut?” - a declarat Bădălău pentru dcnews.ro.

Pe de altă parte, însă, același Bădălău recunoaște că există posibilitatea numirii sale la Curtea de Conturi, că își dorește această funcție și că ”au fost niște discuții” la nivelul conducerii PSD:

 ”Ei bine, a fost o discuție, în cadrul CEx-ului de genul ”cine consideră, cine crede că poate”. Nu am avut o discuție cu președintele Ciolacu, dar am zis și eu că, întrucât am studii și tot și corespund criteriilor, aș vrea și eu.

S-au înscris vreo șase deputați, senatori. Nu am avut o discuție cu președintele PSD vis-a-vis de subiectul acesta, nu am avut nicio discuție cu secretarul general Stănescu. Era normal, nu? După aia încep procedurile parlamentare, comisii. Practic, nu știu nimic, dar nici nu refuz ideea”, spune Bădălău, citat de dcnews.ro.

Nu este prima dată când numele lui Bădălău este legat de o funcție de conducere în Curtea de Conturi. În vara anului 2017, Niculae Bădălău reușea să modifice Legea de funcționare a Curții de Conturi; el introducea un amendament conform căruia studiile necesare pentru ocuparea funcției de președinte al instituției trebuie să fie ”economice, juridice sau inginerești”. Până la această modificare, erau impuse doar studii economice sau juridice, iar Bădălău este de profesie inginer, deci nu ar fi putut ocupa funcția de președinte al Curții de Conturi.

Până la urmă, la momentul respectiv, Dragnea - care ”tăia și spânzura” în PSD - s-a opus dorinței lui Bădălău de a prelua șefia Curții de Conturi.

Se pare, însă, că Bădălău nu a renunțat la idee și că - în ciuda declarațiilor belicoase - se mulțumește, în final, și cu un post de vicepreședinte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-16Parerea ta...

CIORDEALA
16 Feb 2020

Halul de decadere a onoarei , institutiilor noastre si societati
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine