2020-04-10 03:58

O echipă de salvare americană a sosit la Moscova pentru a contribui la combaterea incediilor

 |  12:05
O echipă de salvare americană a sosit la Moscova pentru a contribui la combaterea incediilor

Oechipă de salvare americană,specializată în situaţii de urgenţă, a sosit luni la Moscova, pentru a oferi ajutorautorităţilor ruse în lupta împotriva giganticelor incendii de pădure, aanunţat Washingtonul.

Oechipă din cadrul Biroului de Asistenţă pentru ţări străine care se confruntăcu situaţii catastrofale (Office of Foreign Disaster) "a organizat primelesale întâlniri cu experţi ruşi în lupta împotriva incendiilor", în vedereaevaluării mijloacelor prin care aceştia pot ajuta Moscova, a declarat unpurtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

Acesteîntâlniri au loc în urma unei convorbiri telefonice, vineri, între secretarulde Stat american, Hillary Clinton, şi ministrul rus al Afacerilor Externe,Serghei Lavrov, în timpul căreia Statele Unite şi-au "oferit ajutorulRusiei, în cadrul luptei împotriva incendiilor", a adăugat el.

Crowley a anunţat, de asemenea, că Departamentul de Stat este în procesde evaluare a unei solicitări formulate de ambasada Statelor Unite din Moscovaprivind evacuarea copiilor şi altor membri ai familiilor personaluluidiplomatic american, afectaţi de fumul care s-a instalat asupra capitalei ruse.

Moscova este acoperită, de săptămâna trecută, de un fum toxic, iar unoficial din cadrul primăriei a admis, luni, că numărul morţilor a crescut cucel puţin 400 de persoane, ajungând la 700 de morţi pe zi.

Până în prezent, în uriaşele incendii de pădure din această ţară au murit 52 de persoane, conform bilanţului oficial.

Luni, incendiile s-au extins în districte care se află la o distenţăcuprinsă între 70 şi 135 de kilometri de capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine