2020-08-04 23:29

Oficial MAE: România, pregătită pentru aderarea la Spațiul Schengen

 |  15:01
Oficial MAE: România, pregătită pentru aderarea la Spațiul Schengen

Secretarul de stat în MAE, Daniel Ioniță, a declarat, marţi, că România este pe deplin pregătită pentru aderarea la Spațiul Schengen. Oficialul a ţinut să precizeze că o decizie de aderare ar confirma faptul că țara noastră acționează deja "ca un stat membru de facto" al Spațiului Schengen.

Președintele Comisiei speciale a Parlamentului pentru aderarea României la spațiul Schengen, Titus Corlățean, a precizat, la rândul său, că aderarea României la Spațiul Schengen nu trebuie să fie condiționată de realizarea obiectivului privind combaterea corupției.

"Poziția României nu s-a schimbat, este constantă în a face separare între cele două mecanisme care au obiective diferite și sunt în standarde diferite, criterii diferite, respectiv aderarea la Spațiul Schengen cu aquis-ul Schengen. Obiectiv, combaterea corupției, care este mecanism important, nu trebuie să condiționeze primul obiectiv. Putem face orice fel de legătură din rațiuni politice, dar asta nu înseamnă că nu trebuie totuși să aplicăm același standard pentru toți", a afirmat Titus Corlățean, potrivit Agerpres.

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a criticat "tărăgănarea deciziei politice" de admitere a României în Spațiul Schengen.

"În momentul de față sunt sceptic că în lunile următoare vor fi schimbări radicale în ceea ce privește atitudinea UE în legătură cu intrarea noastră în Schengen. Fac un apel către toți cei care sunt implicați — domnii ambasadori — să transmită mesajele pe care le-au transmis și până acum, că România este pregătită din toate punctele de vedere să intre în Spațiul Schengen", a susținut deputatul UDMR.

Președintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marius Lucian Obreja, a precizat, la rândul său, că „în permanență, de când România și-a manifestat intenția de a adera la Spațiul Schengen, parcursul pentru îndeplinirea procedurilor și condiționalităților a fost mereu pozitiv, existând la nivelul Parlamentului astăzi senzația și credința că noi am făcut, în foarte mare măsură, tot ce a trebuit, calificându-ne pentru aderare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz