2020-02-19 18:20

Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi

 |  18:23
Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi

Politicianulromân a învăţat că traiul bun începe de acasă. În consecinţă, şi-a ridicat peminunatele plaiuri ale ţării adevărate fortăreţe sau palate în care serelaxează după ce a rezolvat problemele ţării. Liberali, social-democraţi, destânga sau de dreapta, maghiari sau români, aleşii neamului le arată semenilorce înseamnă să trăiască bine. Cine se gândea că vila de la Snagov a lui AdrieanVideanu reprezintă o excepţie trebuie să consulte mai atent declaraţiile deavere ale conducerilor principalelor partide. O casă modestă are peste 300 mp,dar se poate ajunge şi până la suprafeţe în metri pătraţi din patru cifre.

Social-democraţii arată că s-au descurcatbine în anii tranziţiei şi, pe lângă banii puşi la ciorap au reuşit, săconstruiască sau să cumpere câte o căsuţă modestă în care săstea alături de familie. Vârful de lance îl reprezintă Liviu Dragnea care, îndeclaraţia sa de avere, scrie că deţine o casă de 1.626 mp. Despre care spunecă e moştenită. Chiar dacă apărătorii săi spun că este o virgulă la mijloc şică imobilul nu are decât 162 mp, Dragnea nu a contestat niciodată informaţia.Locaţia: satul Pleşov din judeţul păstorit de baronul de Teleorman.

Vicepreşedintele Constantin Niţă arată că s-adescurcat bine şi a reuşit să construiască o căsuţă de 600 mp în judeţulBraşov. La fel şi Adrian Năstase, care deţine mai multe imobile, între care şicelebra locuinţă din strada Zambaccian, care i-a adus atâtea probleme înjustiţie. Dacă vila de 540 mp de la Cornu nu apare pe numele lui Adrian Năstase(ea este trecută pe numele soţiei lui Năstase, într-o anexă a declaraţiei de avere), preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi-a trecuttotuşi în declaraţia de avere un apartament de 378 mp, dar şi o cotă de ¼dintr-un imobil de 3.371 mp tot în Bucureşti. Despre „buncărul” dinZambaccian, Năstase s-a plâns pe blog că a intrat la apă din cauza unorinfiltraţii apărute ca urmare a proastei execuţii a lucrării.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita,deţine o casă de 347 mp, pe care a dobândit-o în 1984. Una dintre cele maielegante parlamentare, Rodica Nassar, care este şi vicepreşedinte în Kiseleff,impune respect şi prin casa pe care o are cu soţul său - 467 mp în Bucureşti.Nici vicepreşedintele Ion Chelaru nu a stat cu mâinile în sân şi a strâns leucu leu pentru o casă de 576 mp în Roman. Trebuie precizat că aceste imobile nusunt singurele pe care politicienii le deţin, ci sunt doar unele dintre celemai spaţioase imobile declarate oficial.

Chiliman,crai de curte veche

Dacă prin absurd, între membrii dinconducerea partidelor s-ar organiza un concurs de alergat prin propriile case, AndreiChiliman ar ieşi pe ultimul loc. Asta pentru că primarul sectorului 1 esteproprietarul celor mai mari clădiri: una de 1.897 metri pătraţi, alta de 1.011(aceasta apare trecută în declaraţia de avere ca având 11.000 mp), o clădire de966 metri pătraţi, alta de 861 şi una de 847 metri pătraţi. Toate, proprietăţivechi, moştenite, sau retrocedate, după cum însuşi Chiliman menţionează îndeclaraţiile sale de avere. Deşi ne-am dorit să ne explice cum foloseşte elaceste vechi construcţii, primarul cu alură de boier bucureştean nu a fost degăsit. „Domnul primar provine dintr-o familie veche şi bogată şi aşa sejustifică aceste case. Există documente pentru toate, în rest, ce anume face elcu proprietăţile, nu contează”, ne-a declarat purtătorul de vorbe al primărieipe care Chiliman o conduce.

ModelulPDL: Adriean Megalomanu

Dacă Nicolae Ceauşescu ar trăi, probabil căar fi invidios pe Adriean Videanu. De departe cel mai dotat pedelist posesor devilă, Videanu are o construcţie de 1.350 de metri pătraţi la Snagov. „Căsuţa” îlfăcea nu de mult pe Camil Rogulski, arhitectul lui Ceauşescu, să spună că „estemai mare decât Palatul Snagov, înainte de extinderea lucrărilor”.

Deşi vila lui Videanu le eclipsează pe celeale colegilor săi, nici aceştia nu se pot plânge că stau rău. Vasile Blaga aredouă imobile mari: o casă de 346 mp în Oradea cumpărată în 1995 şi unapartament de 209 mp situat chiar lângă sediul partidului său, cumpărat de laVerestoy Attila. Recent unsa ministră a transporturilor, Anca Boagiu (vicepreşedintePDL), şi-a cumpărat în 2001 o casă în Bucureşti a cărei suprafaţă e de 226 mp.Nici predecesorul său la transporturi nu locuia în vreo cămăruţă. Cu toate că îndeclaraţiile de avere nu menţiona decât trei apartamente, presa a dezvăluit căRadu Berceanu mai avea o vilă la Snagov, trecută sub proprietatea unei firmeipe care el o deţine.

Nici locuinţa lui Mircea Nicu Toader nu scapăunei priviri, fie ea şi mioapă. Liderul de grup al deputaţilor pedelişti deţineo casă de locuit a cărei suprafaţă are 250 de metri pătraţi. Imobilul estesituat în Galaţi şi a fost dobândit de Toader prin construire proprie.

Cristian Boureanu i-a demonstratfotomodelului Valentina Pelinel că mărimea apartamentului din Bucureşticontează. El şi soţia sa folosesc o suprafaţă de locuit de 194 de metri pătraţi.

Construcţialiberală

Se ştie că liberalii lui Crin au planuri maride guvernare. Printre ei există un senator care are un plan cel puţin la fel demare: cel al propriei vile. Cornel Popa, căci el este ambiţiosul, îşiconstruieşte o casă de 600 de metri pătraţi, mai mult chiar decât Călin PopescuTăriceanu, care se poate lăuda cu „doar” 500 de metri pătraţi în casa lui de laSnagov.

Dintre vicepreşedinţii penelişti, cumva laegalitate în topul vilelor ar fi Daniel Chiţoiu, Victor Paul Dobre şi AristotelCăncescu. Deputatul Chiţoiu este proprietarul unei case de 360 de metri pătraţiîn Bucureşti. Victor Paul Dobre (deputat), are o casă de locuit în Galaţi acărei suprafaţă măsoară 370 mp. Imobilul a fost construit în anul 1998.Aristotel Căncescu are o casă de 360 de mp în Braşov, pe care preşedinteleConsiliului Judeţean Braşov şi-a construit-o în anul 2000. Şi Mircea Diaconuare un imobil de 310 metri pătraţi la Săftica.

VulturulUNPR a apucat serios ciocul

Partenerii de guvernare ai celor de la PDL,uneperiştii demonstrează că perioada în care au făcut parte din PSD le-a adusşi o serie de beneficii. Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, este un fel de„rege” neîncoronat al caselor de lux cu opt proprietăţi. Din ele se evidenţiazădouă, una situată în Pipera cu o suprafaţă de 817 mp şi o alta de 828 mp. Şi„tata Puiu” Iordănescu a investit în imobiliare, după modelul prietenuluiOprea. Generalii o duc bine. Anghel Iordănescu deţine o vilă – palat – mausoleude doar 1.700 mp. Asta pe lângă celelalte case, la care a uitat să treacă îndeclaraţia de avere şi valoarea de impozitare pentru a nu-i speria pe cei slabide inimă. Iordănescu susţine că nu locuieşte în casa de 1.700 mp.“Nu e treaba dumneavoastră unde stau eu”, răspunde nervos fostul antrenor alNaţionalei de fotbal atunci când îl întrebăm despre casa sa.

Nici fostul ministru de externe, CristianDiaconescu nu stă rău, locuinţa sa din Bucureşti având 494 mp. Modelul „Cornu”a fost copiat şi de Şerban Mihăilescu care şi-a construit o casă de 125 mp înprimă fază, la care a adăugat ulterior 371 mp. Primarul sectorului 2, NeculaiOnţanu, are o casă în Voluntari, la prietenul Pandele, de 268 mp.

Frundaşi Verestoy

Printre cele mai spaţioase locuinţe sau casede vacanţe ale reprezentanţilor UDMR se numără cele ale senatorului GyorgyFrunda, 380 mp la Târgu-Mureş şi ale lui Verestoy Attila 243 mp în Bucureşti.De precizat, că Frunda a primit imobilul în 1994 ca donaţie.

PrimariiPDL au semnat bine

Gheorghe Falcă de la Arad şi GeorgeScripcaru, de la Braşov sunt primarii şi totodată vicepreşedinţii PDL careşi-au asigurat bine statul. În oraşul pe care îl administrează, Falcă a semnatca primarul până a cumpărat în aceeaşi clădire nici mai mult nici mai puţindecât şase apartamente, a căror suparafaţă totală a menţionat-o în declaraţiade avere ca având 360 de metri pătraţi. Pe lângă acestea, el mai are unapartament de 206 de metri pătraţi cumpărat de soţia sa în 1995. La Braşov, GeorgeScripcaru, este împreună cu soţia sa fericitul posesor al unei case de 350 demetri pătraţi achiziţionată în anul 2006.

Preşedinţiipartidelor, la confort 2

Liderii principalelor partide nu se remarcăînsă prin case spaţioase, semn fie că sunt de puţin timp în politică, fie că nuau apucat să aibă demnităţi importante. Victor Ponta are două apartamente înBucureşti pe strada Jiului de 88 mp, respectiv 34 mp. Luxul a fost adus înfamilie de Daciana Sârbu, care are în proprietate o vilă la... Cornu. Pe lângăcei 196 mp construiţi, Ponta se poate bucura în casa socrului şi de cei 5.000mp de teren. Preşedintele Emil Boc nu a primit vreo moştenire şi deţine doar unapartament de 63 mp în Cluj. Liberalul Crin Antonescu, deşi este de douăzecidin politică, nu se poate lăuda cu vreo vilă, ci cu un apartament de 96 mp înCapitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01

Mai multe imagini:
Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi
zoom
Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi
zoom
Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi
zoom

Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi
zoom
Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai mare casă din ţară? Chiliman, Videanu, Dragnea şi Iordănescu, lideri în topul metrilor pătraţi
zoom
Parerea ta...

CARNATUL
22 Sep 2010

va rog frumos sa nu va mai luati de dl DRAGNEA. DANSUL ESTE STALPUL CINSTEI SI CORECTITUDINII DIN PSD SI DIN JUD TELEORMAN! si sa stit ca nu ati pus 2 virgule!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine