2019-10-18 05:28

Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai anticorupt din ţară? Monica Macovei confirmă teoria apariţiei unui partid nou

 |  20:12
Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai anticorupt din ţară? Monica Macovei confirmă teoria apariţiei unui partid nou

După ce le-a dat palme corupţilor din PDL şi a propuso rezoluţie anticorupţie în interiorul partidului, Monica Macovei pare că edezamăgită de eşec şi se gândeşte să-şi facă alt partid. Gurile rele spun că arfi vorba chiar despre celebrul partid Albă ca Zăpada, anunţat de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. În interviu, Monica Macovei identifică şi câţiva “pitici”.

Zvonurile că Traian Băsescu ar vrea să-şi facă un nou partid, sătul de democrat-liberaliidin ce în ce mai nedisciplinaţi şi corupţi, ar putea să devină realitate. Unuldintre viitorii lideri ai acestui partid, o apropiată colaboratoare apreşedintelui Băsescu, ar fi Monica Macovei. După ce s-a războit mediatic cuGheorghe Falcă, fără nici un rezultat, fostul ministru al justiţiei MonicaMacovei aafirmat, într-un interviu pentru HotNews-RFI, că este dezamăgită de partiduldin care face parte şi că una dintre variantele pentru a-şi impune criteriilepe care le consideră necesare în politică ar putea fi să înfiinţeze alt partid.Macovei încă nu s-a decis să facă acest pas decisiv, dar se gândeşte din ce înce mai serios la “un alt partid format din oameni pe care poţi conta şi care sănu mintă”. O altă persoană apropiată lui Traian Băsescu care vorbea, la unmoment dat, de un nou partid cu oameni curaţi de la celelalte formaţiunipolitice, formaţiune pe care a denumit-o “Partidul Albă ca Zăpada”, a fostconsilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Schimbări sau dezertare

Membrăa “grupului reformator de la Bruxelles” din interiorul PDL, Macovei a declaratla HotNews-RFI că ar vrea să schimbe partidul său, într-o măsură destul de mare,“încât oamenii să creadă că va face anticorupţie, integritate, bani publiciîmpărţiţi corect şi mai puţin furt”, iar dacă nu reuşeşte poate să optezepentru varianta un partid nou. Ea a spus că, deşi este greu,este posibilăînfiinţarea unei noi formaţiuni care să nu mai recurgă la vechile practici definanţare înaintea alegerilor, pentru ca apoi să-şi răsplătească susţinătoriidin bani publici. Ea a dat drept exemplu Cehia şi a vorbit despre cum poate fifăcută campanie fără multe resurse, pe internet. Macovei a adăugat că va lua odecizie în momentul în care va ajunge la concluzia că în privinţa proiectelorsale nu mai este “nimic, nimic, nimic de făcut”. “În România, am spus:dezamăgirea mea este în raport de PDL, care a avut această campanieanticorupţie şi pentru integritate în 2004, că treptat şi-a pierdut aceastădorinţă de integritate atât în rândul partidului, şi a devenit ca şi PSD, ca şiPNL, adică partide organizate, în România, pe o structură piramidală, ca decrimă organizată, pe accesul la bani publici, pe clientelă politică. Mă referla toate partidele mari din România care au fost la putere şi au făcut la fel”,a atacat Macovei.

Nişte “pitici” şi un Făt-Frumos

Fostulministru al justiţiei a schiţat din vârful peniţei şi pe viitorii potenţiali “pitici”ai partidului Albă ca Zăpada, oameni care vorbesc, ca şi ea, pe altă voce decâtcea a majorităţii membrilor partidului: Sever Voinescu, Cristian Preda, ValeriuStoica, Cezar Preda. De altfel, despre vicepreşedintele PDL Cezar Preda sespune că ar fi pregătit de “antrenori” suspuşi să preia preşedinţia partiduluiîn locul lui Emil Boc, la alegerile de anul viitor. Preda a ieşit deja în presăcu câteva atacuri la adresa doritorilor de funcţii înalte. El a spus că potenţialii candidaţi la şefia partiduluicaută “binecuvântarea” preşedintelui Traian Băsescu pentru a se încumetadeschis la luptă. “Părerea mea este că toţi îşi fac loc spre preşedinte.Care ajunge mai aproape de Traian Băsescu şi pe care-l miruieşte Traian Băsescusă fie, să candideze, sau nu. Cam asta-i o realitate pe care o ştie iarăşitoată lumea, şi încă nu s-au gândit sau n-au curajul să-şi ia propriul destinşi o persoană să zică eu candidez, nu mă interesează nici ce zice Traian Băsescu,nici ce zice cutare, nici ce zice Boc. Şi vreau să vă spun că, acum cinci ani,când s-a ales ultima oară la noi Biroul, deciziile se luaseră la Hanul luiManuc, cu o seară înainte. Şi cu echipa, cine-i secretar, cine-i vicepreşedinte.Eu am dat atunci o declaraţie şi a ieşit un scandal monstru, că am devoalatchestia asta. Acum nu ştiu ce va fi”, a declarat Cezar Preda la Europa FM.Despre servilismul manifestat de unii membri ai PDL faţă de Elena Udrea, cuprilejul alegerilor interne pentru şefia organizaţiei de Bucureşti, Preda aspus că “aşa sunt adunările de partid care au componente mobilizatoare”, iar “pupincurismuln-a rămas la nivelul anului 1989”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-11-25Parerea ta...

SILE
08 Dec 2010

Mda, M-as fi asteptat totus din partea jurnalistilor sa spuna publicului cit de periculoasa e coruptia in viata unei societati, si care sunt metodele prin care poate fi tinuta sub control.Ca de eradicat, n-a eradicat-o nimeni pina acum.O zi buna!
LION
08 Dec 2010

Pai, sa ramana dl.Valeriu Stoica pe dinafara!
RARES
08 Dec 2010

In 2006, la inceputul anului, Monica Macovei desfiinteaza serviciul secret din subordinea Ministrului Justitiei pe motiv ca SIPA, redenumit DGPA, a facut abuzuri, iar ministerul nu are nevoie de un serviciu secret. Ce a urmat se vede azi, coruptie in randul magistratilor "cat cuprinde". Interesant este ca la DGPA nu era necesar dar in 2009 in cadrul Ministerului Turismului se infiinteaza un "serviciu secret" despre care nu stie nimeni nimic, adica cu ce anume se ocupa si pt. cine?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray