2020-02-19 17:52

Olguţa Vasilescu cere demisia lui Blaga pentru lipsa de reacţie faţă de manifestările autonomiste

 |  22:49
Olguţa Vasilescu cere demisia lui Blaga pentru lipsa de reacţie faţă de manifestările autonomiste

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a cerut demisia "deurgenţă" a ministrului de Interne, Vasile Blaga, motivând că acesta nu aluat atitudine faţă de demersurile care au ca scop promovarea de cătreorganizaţii extremiste a simbolurilor maghiare în Harghita şi Covasna şi aautonomiei teritoriale.

Olguţa Vasilescu a făcut aceste declaraţii sâmbătă, laUniversitatea de Vară de la Izvorul Mureşului.

"Solicit demisia de urgenţă aministrului de Interne, Vasile Blaga, pentru că în această zonă statul românşi-a pierdut orice autoritate. Este inadmisibil să mergi pe stradă şi săvezi peste tot drapele maghiare şi secuieşti, inclusiv pe instituţiile publice.Nu văd nicio reacţie din partea Poliţiei, nicio reacţie din parteaadministraţiei publice, nicio reacţie din partea Prefecturii, instituţii aflateîn subordinea Guvernului României. Şi mă întreb atunci de ce mai plătim unministru al Administraţiei şi Internelor. Pe unde doarme Blaga? Trebuie să se trezească şi să vadă ce seîntâmplă în această zonă unde a scăpat de sub control orice autoritate astatului", a declarat senatorul PSD.

Referindu-se la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, care se desfăşoarălângă oraşul Gheorgheni în aceeaşi perioadă cu Universitatea de Vară de laIzvorul Mureşului şi unde, sâmbătă, preşedintele partidului de extremă dreaptaJobbik, Vona Gabor, a îndemnat participanţii să intensifice demersurile pentruobţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, Olguţa Vasilescu a spus:"Vona Gabor, care este catalogat drept extremist inclusiv în Ungaria,mişună liber prin România şi face tot felul de afirmaţii foarte grave la adresastatului român. Ceea ce este mult mai grav decât ne imaginăm este faptul căVona Gabor participă la o Universitate maghiară care este sponsorizată destatul român. Deci statul român practic plăteşte ca un individ extremist,xenofob, antisemit şi alte astfel de etichete care i s-au pus chiar în Ungariasă vină în România şi să-şi bată joc de statul român".

Olguţa Vasilescu a participat, sâmbătă, la dezbaterile organizate laUniversitatea de Vară de la Izvorul Mureşului, alături de alţi membri ai PSD,care au susţinut că statul român i-a uitat pe românii din afara graniţelor şipe cei care trăiesc în minoritate în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iarîn absenţa unor măsuri menite să protejeze drepturile românilor din Covasna şiHarghita "se va ajunge la ştergerea identităţii spaţiului, aşa cum a fostştearsă şi identitatea multor români din zonă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine