2019-10-15 20:07

Operaţiunea Autobuzul PSD. Liderii PDL îşi pregătesc apărarea pentru lupta de miercuri

 |  19:31
Operaţiunea Autobuzul PSD. Liderii PDL îşi pregătesc apărarea pentru lupta de miercuri

Cu doar două zile înaintea dezbaterii şi votăriimoţiunii de cenzură, reprezentanţii PDL au ieşit cu un mesaj de decredibilizarea Opoziţiei. Aceştia i-au acuzat pe cei de la PSD că pregătesc “o Mineriadă”pentru mâine şi vor să-şi aducă oamenii la mitingul organizat de sindicate înziua votării moţiunii.

Prima care a dattonul acestor acuzaţii a fost secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, careîncă de duminică a aruncat pe piaţă afirmaţia că PSD vrea să închirieze “garnituride tren, autobuze, autocare cu care să-şi aducă la Bucureşti membrii de partidsă protesteze”. Ea a mai spus că astfel de acţiuni sunt “ilegale şi imorale”,iar PDL caută soluţii să le oprească. “Am discutat cu colegii din teritoriudespre o situaţie pe care o creează PSD şi anume, faptul că încearcă săorganizeze deplasări de forţe politice în Bucureşti în ziua moţiunii decenzură. Înţeleg că încearcă să închirieze garnituri de tren, autobuze,autocare cu care să-şi aducă membrii de partid să protesteze. Deci, probabil cănu va fi vorba de un miting al celor care în mod onest au motive să protestezeîmpotriva Guvernului, ci va fi un miting PSD. Aud căvor să cumpere şiprezenţa oamenilor în faţa Parlamentului”, a declarat Udrea.Ea a adăugatcă trebuie verificat dacă aceste acţiuni pot fi stopate cu mijloace legale.“Dacă nu, măcar să ştie oameniică cei din stradă, în cea mai mare parte,nu sunt protestatari care au de revendicat drepturi legitime sau care ausupărări reale, ci sunt membri de partid sau aduşi de PSD”, a mai spus ea. Secretarulgeneral al PDL, Vasile Blaga, a spus la rândul său că fiecare primar de la PSD areca normă să aducă 25 de oameni la miting. “Că vin membri de partid este clar.Nu facem nimic, eu nu ştiu ce este ilegal”, a spus Blaga. Deputatul PDL GeluVişan a mers mai departe şi a anunţat că PSD a tocmit “birjăreşte” oameni înjudeţe, care nu sunt membri de partid şi care primesc bani în momentul în care seurcă în autocar pentru a veni la miting. “Asta e mineriadă, nu mai este protest.Miron Cozma pe lângă domnul Ponta e mic copil. Este o încercare de violenţă”, aspus Vişan, adăugând că ştie exact ce sume primesc cei care vin la miting. Vicepreşedintele PDLGheorghe Flutur a afirmat şi el că “moţiunea are la bază instigarea la violenţă”,iar liderii PSD “ştiu de la bun început că moţiunea n-are nici o şansă sătreacă, dar doresc să o mute în stradă”. El a solicitat sindicatelor să nu fiepărtaşele PSD la eventuale incidente violente provocate de “militanţii” aduşide social-democraţi în Bucureşti. Flutur a mai menţionat că informaţiileprivind planul PSD au parvenit PDL de la filialele judeţene, dar şi analizânddeclaraţiile din presa locală ale pesediştilor.

Ponta va fi în prima linie a mitingului

Conducerea social-democraţilor a decis ieri ca Victor Ponta şi vicepreşedinţiiPSD să se afle în prima linie a mitingului de miercuri din faţa PalatuluiVictoria. „Eu voi participa la acel marş, sper ca sindicaliştii să mă considereca orice cetăţean al României. Facem tot ce ţine de noi pentru a fi prezenţi laacest marş”, a ţinut să precizeze preşedintele pesediştilor. Şi ceilalţi lideriai PSD au promis că se vor afla printre manifestanţi, pentru a arăta care esteforţa unui partid de stânga. Surse social-democrate ne-au declarat că vor ajutaoamenii din filiale să ajungă la miting dacă li se va cere acest lucru. “Forţastrăzii are un rol esenţial, trebuie să se ţină cont de voinţa a 80-100.000 deoameni. Sperăm să determinăm mai mulţi parlamentari de la Putere să ni sealăture”, ne-au declarat sursele citate. “Fac apel să nu încerce prin mijloaceilegale să blocheze accesul oamenilor să protesteze. Udrea ştie cum este cumijloacele de transport. Am văzut că dânsa ştie cum se blochează drumurile.Bănuiesc că îi trimite să viziteze monumente istorice şi turistice doamnaUdrea”, a contraatacat Ponta, după ce în Modrogan s-a vorbit despre o nouămineriadă. În mai multe declaraţii oficiale, liderii PSD au susţinut că stradava avea un rol esenţial în dărâmarea Cabinetului Boc.Cristian Andrei


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

CARNATUL
26 Oct 2010

foarte micul titulescu crede ca poate fi considerat un simplu cetatean (unde am mai auzit eu expresia?) ACUM cand numai intamplator este presedintele psd. este un inconstient. daca situatia va degenera (sunt curios sa stiu cati barbati vor fi prezenti maine printre manifestanti si cate femei) maine responsabilitatea va fi uriasa pentru acesti politicieni care vor participa "ca simpli cetateni" la mitingul din piata victoriei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray