2020-02-28 17:58

OPOZIȚIA s-a unit. Cine e propunerea pentru șefia Camerei Deputaților

 |  19:51
OPOZIȚIA s-a unit. Cine e propunerea pentru șefia Camerei Deputaților

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat marți că este propunerea comună a opoziției pentru a prelua funcția de președinte al camerei Deputaților, rămasă vacantă după încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Anunţul a fost făcut marţi de liderii USR, Dan Barna, PMP, Eugen Tomac, şi de liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, într-o declaraţie comună de presă.

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, tot marţi, că propunerea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea social-democraţilor este Marcel Ciolacu, aceasta urmând să fie votată în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat două proiecte de hotărâre – unul privind vacantarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea şi altul referitor la vacantarea postului de preşedinte al Camerei. Proiectele de hotărâre au fost adoptate în unanimitate şi urmează să intre miercuri în plenul Camerei pentru a lua act de aceste decizii.

Grupurile parlamentare vor putea face ulterior propuneri pentru ocuparea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Anterior, conducerea PNL a aprobat prin vot, în şedinţa Biroului Executiv Naţional de marţi, candidatura lui Turcan pentru șefia Camerei şi a mandatat conducerea grupului parlamentar să poarte negocieri în acest sens.

„Noi am votat candidatura Ralucăi Turcan. De asemenea, am mandatat conducerea grupului parlamentar să poarte negocieri privitoare la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Din punctul nostru de vedere, PSD – ALDE nu mai au ce să caute la şefia Camerei Deputaţilor şi vom încerca să înlocuim preşedintele Camerei Deputaţilor, care a făcut atâta rău imaginii Parlamentului şi imaginii externe a României, cu un candidat care să poată să asigure conducerea Camerei Deputaţilor în spiritul şi respectul Constituţiei, al legalităţii şi al Regulamentului Camerei”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, marţi, la finalul Biroului Executiv Naţional al partidului.

Și președintele USR, Dan Barna, a declarat că și-ar dori ca opoziția să aibă un candidat comun pentru președinția Camerei Deputaților, el precizând, în cazul în care nu s-ar ajunge la un acord cu celelalte partide, USR îl are candidat pe Stelian Ion.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-28Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Mai 2019

aritmetica ne omoara ca de obicei....Din punct de vedere al bunului simt liberalii sunt partidul cel mai bine sustinut de popor deoarece au obtinut cele mai multe procente...dar realitatea de pe teren nu e tot aia...si anume majoritatea parlamentara nu e liberala.Pana la urma aritmetica parlamentara va fi cea care da presedintele,deci liberalii chiar si in alianta cu USR-plus nu prea au cum sa obtina locul pierdut de pesedisti cu actualele mandate din Parlament.Urmeaza o vara fierbinte....cu multe convulsii si lupte pentru putere
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine