2019-10-16 20:12

Opoziţia “unită” merge pe două cărări. PSD şi PNL nu pot lucra împreună

 |  20:16
Opoziţia “unită” merge pe două cărări. PSD şi PNL nu pot lucra împreună

PSD şi PNL se laudă că au încropit o frumoasăprietenie în Opoziţie cu scopul a dărâma împreună actualul Guvern şi actualulpreşedinte al ţării. Totul e perfect la nivel de vorbe. La nivel de fapte însă,cele două partenere merg pe drumuri total opuse: PSD serveşte consultări laCotroceni, PNL nu, PSD merge mai departe cu moţiunea de cenzură pe Legeaeducaţiei, liberalii îşi retrag semnăturile.

LideriiPSD, PNL şi PC au anunţat luni că urmează să încheie un protocol de colaborarela nivel parlamentar în ceea ce priveşte acţiunile comune ale Opoziţieiîmpotriva actualei guvernări, precum şi în conturarea unei viziuni comuneasupra bugetului de stat, dar şi asupra legislaţiei electorale. PreşedintelePSD Victor Ponta a spus atunci că prin acest pact general cele trei partide de Opoziţiefac paşii prin care demonstrează că nu pot fi nici “cumpăraţi”, nici “şantajaţi”de Traian Băsescu şi de PDL. Primul pas care a demonstrat “unitatea” Opoziţieia fost însă unul pe două cărări. PSD s-a prezentat la consultările cupreşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, în timp ce PNL şi PC aurămas acasă, consecvenţi promisiunii de a nu discuta cu şeful statului.Hotărârea social-democraţilor de a merge la Cotroceni a venit după un şir decontradicţii. Victor Ponta s-a lăudat că decizia privind participarea PSD ladiscuţii se va lua abia după o discuţie, partenerii de la PNL păreau că ambelepartide vor face acelaşi lucru. După discuţia cu liberalii lui Crin Antonescu, Pontaa plecat glonţ la Cotroceni, iar liderul liberal a spus că nici măcar nu s-avorbit despre consultările cu şeful statului.

Liberaliiau lăsat moţiunea fără semnături

La fel de “unită” a fost Opoziţia şi în cazul Legiieducaţiei naţionale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Bâlbâiala s-avăzut imediat după asumare, când PNL a anunţat hotărât că va depune moţiune decenzură pe Legea educaţiei, iar PSD abia s-a lăsat înduplecat să-şi pună oparte din parlamentari, nu pe toţi, să semneze această moţiune. Cu chiu cu vai s-austrâns semnăturile necesare. La sârşitul lunii trecute, imediat după ce CurteaConstituţională a anunţat că moţiunea de cenzură trebuie să-şi urmeze cursul înParlament, deşi asumarea răspunderii a fost considerată neconstituţională, partideleOpoziţiei au vorbit iar fiecare pe limba lui. Ponta a anunţat că PSD va votamoţiunea de cenzură pentru a demite Cabinetul Boc, iar Crin Antonescu a spus căliberalii îşi retrag semnăturile de pe document pentru “a nu legitima un procesanticonstituţional”. Liberalii şi-au retras ieri samnăturile în plenul reunital Parlamentului, în timp ce PSD s-a făcut că plouă. Moţiunea a rămas fărăsusţinerea necesară şi considerată retrasă, motiv pentru care preşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că Legea educaţiei pe care Guvernul îşi asumaserăspunderea este considerată adoptată. Tot la unison a lucrat Opoziţia şi laînceputul şedinţei de plen de ieri, când parlamentarii PSD au ieşit din sală însemn de boicot al lucrărilor, iar liberalii au rămas, nesimţind nevoia să sealăture partenerilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray