2019-12-05 17:21

Oprea amenință cu plecarea de la guvernare. UNPR se opune modificărilor PSD la Codurile Penale

 |  21:01
Oprea amenință cu plecarea de la guvernare. UNPR se opune modificărilor PSD la Codurile Penale

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, vicepremier în Guvernul Ponta și ministru de Interne, a făcut o serie de declarații într-un interviu la PRO TV care, dacă nu a fost doar de dragul vorbelor goale, constituie o amenințare serioasă pentru actuala coaliție de la putere. Generalul pune condiții partenerilor din alianță, pe care i-a avertizat că partidul său se retrage de la guvernare dacă se aduc modificări la Codurile Penale prin care s-ar slăbi statul.

„I-am spus-o şi lui Victor Ponta, le-am spus-o şi colegilor de coaliţie. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela penal - unii, pe furiş, vor să-l modifice - sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri", a declarat Gabriel Oprea în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la PRO TV. Ministrul de Interne a precizat că atât el, cât și parlamentarii UNPR nu vor vota asemenea modificări și dacă partenerii politici le vor susține, atunci „va fi o problemă în coaliție”, deși nu crede „că se va ajunge la așa ceva”.

„Oricum, vreau să vă spun că orice lege, orice cod, inculsiv acest Cod Penal, normal că trebuie discutat, trebuie comentat, trebuie să existe o dezbatere publică cu toți actorii, societatea civilă, ziariștii, actorii politici, parlamentari, asta oricum. În schimb, dacă cineva, un grup, vrea să-și aranjeze... nu sunt de acord cu acest lucru, nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR”, a declarat Gabriel Oprea, care e convins că nu va trece nici-un proiect PSD care „ar slăbi statul român”, dacă nu vrea formațiunea sa.

Săptămâna celor 22 de proiecte

La Camera Deputaților sunt nu mai puțin de 22 de proiecte de lege de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, care au stârnit o controversă puternică în societatea românească. PNL acuză graba cu care majoritatea aflată la guvernare vrea să dezbată aceste proiecte și a cerut o lună de amânare, dar Camera a aprobat doar o săptămână, timp în care ar trebui ca toate instituțiile implicate în justiție, printre care CSM și Înalta Curte, să își expună un punct de vedere. Reprezentanții acestor organisme au anunțat deja că termenul este prea scurt. PSD și aliații sunt acuzați că vor să schimbe Codurile Penale pentru a-și proteja corupții.

Și totuși… Ponta

În ciuda avertismentului destul de clar, legat de modificările Codurilor Penale, atunci când a fost întrebat cum va vota partidul său la moțiunea de cenzură anunțată de liberali pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului, Oprea a declarat că UNPR va procedea „la fel” ca la moțiunea respinsă vineri: „Adică nu vom vota. Când spun că fac parte dintr-o coaliţie guvernamentală, nu mă pot schimba de pe o zi pe alta. Ce am făcut acum voi face şi în toamnă", a răspuns Oprea. Să ne amintim de ordinul generalului dat parlamentarilor UNPR, să stea în bănci, să nu voteze moțiunea de cenzură a PNL.

Ministrul s-a referit și la „problemele din justiţie ale lui Victor Ponta”, despre care a spus că „va trebui să le rezolve ca orice cetăţean”. Dar apoi l-a lăudat pe șeful Guvernului: „Îl consider un premier tânăr şi un premier bun, fac parte din această echipă guvernamentală şi sprijin această echipă guvernamentală, care eu consider că are o guvernare bună", a mai spus liderul UNPR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-14Parerea ta...

ISTORIC
15 Iun 2015

Hai bre ca macane ; te-am vazut intr-un film cu Miron Cosma si Minerii , in actiune .
CACARAU
15 Iun 2015

IZMENARUL OPREA prin TICALOSII vrea PUTERE fără alegeri asa s-a format UNPR in PARLAMENT .Este O GRUPARE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA (fomata din penali si puscariabili) obișnuit să participe la guvernare fără a candida la alegerile parlamentare. În 2009, IZMENARUL Oprea, împreună cu o serie de parlamentari penali plecați din PSD și PNL, au pus umărul la formarea Guvernului Boc 2. În 2012, după prăbușirea Guvernului Ungureanu, UNPR s-a înscris în USL, alianță pe listele căreia a obținut 15 locuri de parlamentari. Prezența la guvernare, începând cu decembrie 2012, a permis UNPR să ajungă la 55 de parlamentari penali si puscariabili..
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Onorurile generalului paradox Cum simt puţin sânge, rechinii politici îşi arată imediat aripioara dorsală. Funcţia le zăpăceşte şi le dezechilibrează sistemul olfactiv şi apoi comportamentul devine alandala, bun de arhivă. Nevoia primară de a fi cât mai sus în viaţa asta, eventual lângă Dumnezeu sau măcar lângă Sf. Petru, îi face de nerecunoscut chiar şi pentru familiile lor. Păi cum azi, spre exemplu, să spui că nu eşti potrivit de prim-ministru, iar mâine să declari ingenuu că poate ai fi o variantă? Nu-i aşa că există riscul ca ai tăi să nu-ţi deschidă uşa casei la întoarcere, neştiind cine mai eşti, bunul sau nebunul?..
23 Sep 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray