2020-08-12 02:01

Oprea, desemnat premier interimar. Preşedintele a cerut actele medicale de la Ponta

 |  19:36
Oprea, desemnat premier interimar. Preşedintele a cerut actele medicale de la Ponta

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României. Acesta va ocupa funcţia doar în perioada cât Victor Ponta se va afla în imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru.

Totodată, conform unor surse de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a cerut documente medicale care să ateste că Victor Ponta nu-şi poate îndeplini atribuţiile specifice funcţiei de prim-ministru.

Președintele consideră că în acest moment România „are premier, pentru că Victor Ponta nu este în incapacitatea de a conduce Guvernul, ci este doar în incapacitatea de a merge”. Vocile din jurul Preşedinţiei au indicat de asemenea că Ponta putea să își delege atribuțiile altui ministru în cazul în care și-a luat concediu medical sau de odihnă, fără a fi fost necesar să propună pe altcineva ca interimar la conducerea Executivului.

Interesant este că reacţia lui Iohannis vine la puţin timp după ce Traian Băsescu declarase că el ar fi fost mai exigent şi i-ar fi cerut dovezi medicale lui Ponta.

Tot luni, un aspect inedit s-a consumat la discursul lui Iohannis din Parlament, când Oprea a ocupat scaunul destinat lui Victor Ponta, deşi statutul său nu era clarificat.

La această situaţie s-a ajuns după ce premierul Victor Ponta a anunțat duminică, pe Facebook, că îi va solicita luni lui Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuțiile funcției de prim-ministru. „Voi trimite președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituție, să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de prim-ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, transmitea Ponta pe rețeaua de socializare.

Acesta a atașat postării și documentul datat 19 iunie și înaintat președintelui Klaus Iohannis prin care îi face acestuia solicitarea de desemnare a lui Oprea. În document, premierul îl informa pe șefului statului că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng, „care nu putea fi amânată”, iar „tratamentul post-operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

ANONIM
22 Iun 2015

In sase luni JOHANNIS ca PRESEDINTE de STATnu a putut dovedi decat ca poseda ANVERGURA unui DIRIGINTE de liceu DE NIVEL MEDIOCRU in clasa caruia predomina derbedei precum PONTA, IZMENARU OPREA, MIHALCEA, etc Asta ca sa nu discutam de OCULTISM.................
STRATEG
22 Iun 2015

Cu aceasta ocazie , o spala pe fosta colaboratoare de afaceri , Udrea . Inlocuitul nu putea sa ia o secretara si sa conduca , in continuare ?
CROCODILUL FLAMAND
22 Iun 2015

Pe perioada asta cine conduce guvernul nu castiga nimic...doar incaseza oua stricate in bot...e bine sa mai ia si izmenarul o galeata de oua stricate in cap...oricum PSD-ul a devenit un fel de club de cocalari-escroci imbracati in costume de firma si nu mai au niciun fel de figura de prim-plan>>>>>>>SINGURA SOLUTIE LOGICA AR FI ALEGERILE ANTICIPATE...SI SA SE FACA CURATENIE PRINTRE LICHELELE DE LA PARLAMENT>>>IAR DNA-UL SA UMFLE TOT CE ESTE CU TINICHELE DE COADA CA SA NU NE MAI TREZIM CA VOR IARASI IMUNITATE PENTRU POTLOGARII SI JAFURI
ISTORIC
23 Iun 2015

Bravo Miron Cosma , Niro - Dumitru Nicolae , au murit oameni degeaba .
IULIA TABACU
23 Iun 2015

Tuturor penalilor din Parlamentul Romaniei sa li se confiste averea si aceste edificii pe care nu le justifica sa se transforme in muzee si sa se tipareasca niste pliante ca aceste edificii ar fi a copiilor lui Dracula
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz