2020-06-02 18:46

Opt candidați se bat pe scaunul lăsat liber de Olguța VASILESCU la Primăria CRAIOVA. Cine sunt politicienii înscriși în cursă

 |  13:58
Opt candidați se bat pe scaunul lăsat liber de Olguța VASILESCU la Primăria CRAIOVA. Cine sunt politicienii înscriși în cursă

Nu mai puțin de opt candidaţi, între care doi parlamentari, decanul Baroului Dolj, fostul şef de cancelarie al prefectului şi un om de afaceri, s-au înscris în competiţia electorală pentru Primăria Craiovei, oraş administrat de Lia Olguţa Vasilescu până în urmă cu câteva luni, când a fost aleasă parlamentar, apoi a devenit ministru. Singura femeie candidat este Anişoara Stănculescu, din partea ALDE, informează News.ro.

Până în 11 iunie, municipiul Craiova este administrat de primarul interimar Adrian Cosman, care a preluat funcţia pe 22 mai de la Mihail Genoiu, acesta demisionând din postul de consilier municipal şi implicit renunţând la conducerea interimară a Primăriei Craiova a doua zi după depunerea dosarului de candidatură pentru a intra în cursa electorală. 

Favoriții – Mihail GENOIU (PSD) și Mario OPREA (PNL)

Mihail Genoiu este candidatul Partidului Social Democrat, deşi acesta a candidat la alegerile locale din iunie 2016 pe listele UNPR, în alianţă cu Partidul Social Democrat. El a preluat funcţia pe perioadă de interimat după ce Lia Olguţa Vasilescu a renunţat la Primăria Craiovei în favoarea unui post de deputat.

Senatorul Mario Ovidiu Oprea este liderul grupului PNL din Senat şi a fost desemnat de organizaţia liberală doljeană să candideze la funcţia de primar al Craiovei. El se află la a doua experienţă de acest fel după ce a candidat pentru funcţia de primar al Craiovei şi în anul 2000, din poziţia de preşedinte al PNL Craiova, clasându-se atunci pe locul al treilea.

Candidații PMP, ALDE, PMP, PNR și independenții

Deputatul Adrian Prisnel este candidatul USR la Primăria Craiovei. El a intrat în politică în 2016, odată cu alegerile paramentare. Prisnel a început precampania electorală cu o gafă - pe toate materialele electorale împărţite în precampanie era menţionat că municipiul Craiova este cel mai mare oraş din zona geografică Muntenia.

ALDE Dolj a anunţat candidatul la funcţia de primar al Craiovei cu trei zile înainte de expirarea termenului limită pentru depunerea candidaturilor - Anişoara Stănculescu. Ea a intrat în cursa electorală din postura de director al Cancelariei prefectului judeţului Dolj, funcţie din care a demisionat a doua zi după anunţarea candidaturii sale. Anişoara Stănculescu este şi preşedintele ALDE Craiova.

Din partea Partidului Mişcarea Populară candidează Dumitru Călina. El este vicepreşedintele organizaţiei PMP Dolj,  “întreprinzător individual şi supervizor cu asigurarea calităţii pentru echipamente destinate Centralei Nucleare de la Cernavodă”, aşa cum reiese din autodescrierea sa pe materialele electorale.

Sorin Preda-Nica s-a înscris în lupta electorală pentru funcţia de primar al Craiovei din partea Partidului Noua Românie (PNR). Sorin Preda Nica este vicepreşedinte al Partidului Noua Românie din 28 ianuarie 2017.

Decanul Baroului Dolj, Lucian-Bernd Săuleanu, candidează independent la funcţia de primar al municipiului Craiova. El a demisionat în luna aprilie din PNL Dolj după ce organizaţia a decis să meargă în alegeri cu senatorul Mario Ovidiu Oprea. 

Tot independent candidează şi omul de afaceri Emil Mladin, fost consilier municipal din partea ALDE, acesta bazându-se pe sprijinul organizaţiei doljene a PNŢCD şi Uniunii Populare Social Creştine (UPSC).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-05-27Parerea ta...

SOCRATE
28 Mai 2017

IN ISTORIA POPORULUI ROMAN CARE EXISTA DE MII DE ANI, NU S-A FURAT DIN AVUTIE SA CAT S-A PRADUIT DUPA 1989. DACA STRAMOSII ROMANILOR AU MURIT APARAND PAMANTUL TARII , BANDITII, TICALOSII SI TRADATORII NEAMULUI CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 PRECUM ACEASTA CIOCIOLINA VAND SI PAMANTUL TARI LA TARABA ASTA DEMONSTRAZA CA FIINTA NATIONALA ESTE ALTERATA IREVERSIBIL................. ALELUIA...........
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Mai 2017

HALCOOL-GUTZA e tot o securista de-a lui PLESITA la fel ca BICA si UDREA......siktirrrrrrrrrr bolsevica spurcata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine