2020-02-18 02:11

Orban a RĂBUFNIT după punerea sub acuzare a Laurei Kovesi: ”E o acțiune COMANDATĂ politic”

 |  23:50
Orban a RĂBUFNIT după punerea sub acuzare a Laurei Kovesi: ”E o acțiune COMANDATĂ politic”

Ludovic Orban consideră scandalos faptul că Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect într-un dosar, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă, acţiunea fiind comandată politic, în contextul în care aceasta e în procedura pentru şefia Parchetului European.

„Mi se pare scandalos că atunci când mai sunt câteva zile până la audierea în Comisia LIBE a Parlamentului European a candidatului român la şefia Parchetului European, Secţia specială de investigare a magistraţilor să iniţieze o anchetă penală atât de repede împotriva doamnei Kovesi care, repet, este în procedura de ocupare a poziţiei de procuror-şef. Am fost împotriva înfiinţării acestei Secţii. Am atacat la CCR, am sesizat Comisia de la Veneţia. Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate şi a formulat recomandare împotriva înfiinţării acestei Secţii speciale de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi. Iată la ce a dus înfiinţarea acestei Secţii, care este practic sluga politicului, sluga infractorilor din PSD-ALDE, care execută comenzi şi care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să îşi exercite profesia şi care îi deranjează pe cei care se află astăzi la putere”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PNL a adăugat că nu crede în coincidenţe şi că acţiunea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor în justiţiei este una care are ca scop reducerea şanselor Codruţei Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

„Nimic nu e întâmplător pe lumea asta. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare că este o acţiune comandată politic care are clar scopul de a pune în umbră şi de a reduce şansele candidatului român la funcţia de procuror-şef al Parchetului European”, a explicat Orban.

Acesta a mai spus că o astfel de acţiune i-ar putea reduce şansele lui Kovesi la şefia Parchetului European.

„Cu siguranţă atunci când un candidat este pus într-o astfel de situaţie în care să planeze suspiciuni asupra sa este posibil să i se reducă şi şansele. Repet. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare scandalos faptul că această nou înfiinţată Secţie, care practic a fost creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu doar cu scopul de a intimida magistraţii independenţi să comită o asemenea agresiune împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecţie pentru ocuparea unei funcţii de conducere foarte importantă la nivel european”, a conchis Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13

In legatura cu acest articol...

Olguța Vasilescu, SFAT INEDIT pentru Laura Codruța Kovesi după vestea anchetării

ULTIMA ORĂ: Laura Kovesi, CITATĂ de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
14 Feb 2019

Romania a devenit un BANtUSTAN MAFIOT condus de maFIA TIGANEASCA
ANONIM
14 Feb 2019

Sa vada si lulutza cum este cu paradeala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine