2019-09-23 22:54

Orban a RĂBUFNIT după punerea sub acuzare a Laurei Kovesi: ”E o acțiune COMANDATĂ politic”

 |  23:50
Orban a RĂBUFNIT după punerea sub acuzare a Laurei Kovesi: ”E o acțiune COMANDATĂ politic”

Ludovic Orban consideră scandalos faptul că Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect într-un dosar, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă, acţiunea fiind comandată politic, în contextul în care aceasta e în procedura pentru şefia Parchetului European.

„Mi se pare scandalos că atunci când mai sunt câteva zile până la audierea în Comisia LIBE a Parlamentului European a candidatului român la şefia Parchetului European, Secţia specială de investigare a magistraţilor să iniţieze o anchetă penală atât de repede împotriva doamnei Kovesi care, repet, este în procedura de ocupare a poziţiei de procuror-şef. Am fost împotriva înfiinţării acestei Secţii. Am atacat la CCR, am sesizat Comisia de la Veneţia. Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate şi a formulat recomandare împotriva înfiinţării acestei Secţii speciale de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi. Iată la ce a dus înfiinţarea acestei Secţii, care este practic sluga politicului, sluga infractorilor din PSD-ALDE, care execută comenzi şi care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să îşi exercite profesia şi care îi deranjează pe cei care se află astăzi la putere”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PNL a adăugat că nu crede în coincidenţe şi că acţiunea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor în justiţiei este una care are ca scop reducerea şanselor Codruţei Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

„Nimic nu e întâmplător pe lumea asta. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare că este o acţiune comandată politic care are clar scopul de a pune în umbră şi de a reduce şansele candidatului român la funcţia de procuror-şef al Parchetului European”, a explicat Orban.

Acesta a mai spus că o astfel de acţiune i-ar putea reduce şansele lui Kovesi la şefia Parchetului European.

„Cu siguranţă atunci când un candidat este pus într-o astfel de situaţie în care să planeze suspiciuni asupra sa este posibil să i se reducă şi şansele. Repet. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare scandalos faptul că această nou înfiinţată Secţie, care practic a fost creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu doar cu scopul de a intimida magistraţii independenţi să comită o asemenea agresiune împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecţie pentru ocuparea unei funcţii de conducere foarte importantă la nivel european”, a conchis Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13

In legatura cu acest articol...

Olguța Vasilescu, SFAT INEDIT pentru Laura Codruța Kovesi după vestea anchetării

ULTIMA ORĂ: Laura Kovesi, CITATĂ de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
14 Feb 2019

Romania a devenit un BANtUSTAN MAFIOT condus de maFIA TIGANEASCA
ANONIM
14 Feb 2019

Sa vada si lulutza cum este cu paradeala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray