2020-06-01 16:02

Orban a RĂBUFNIT: ”Ministrul Finanțelor FURĂ BANII companiilor”

 |  16:03
Orban a RĂBUFNIT: ”Ministrul Finanțelor FURĂ BANII companiilor”

Ludovic Orban a răbufnit împotriva Ministrului Finanțelor. Liberalii acuză Finanțele că nu au rambursat companiilor TVA pe luna iunie, din estimări sumele ridicându-se la 2 miliarde de lei.

„Ministrul mincinos și fanfaron al Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări în condițiile în care nu mai are bani pentru a susține cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor și a amânat în mod intenționat și cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban. 

Șeful PNL îl acuză pe ministrul de Finanțe că încalcă grav principiul unui tratament egal între instituțiile statului și contribuabili. 

„Atunci când o companie sau un cetățean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanțele Publice acționează imediat și blochează conturile contribuabililor, îi execută silit și le percep dobânzi și penalități pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-și achită obligațiile către companii și contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniștrii actuali amână cu premeditare aceste plăți pentru că se cred vătafi pe economia românească și pe munca oamenilor cinstiți”, a spus el. 

Orban i-a cerut premierului să-i solicite ministrului de Finanțe să achite imediat datoriile pe care statul le are la companii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-04

In legatura cu acest articol...

Mai mulți consilieri locali din PNL au fost EXCLUȘI din partid

Secretarul de stat de la Alba, cu bacu’ luat la 30 de ani, demis de la Ministerul Economiei

Noul lider al senatorilor PSD, mare amator de striptease

FALCĂ pleacă la Bruxelles, dar lasă pe mâna finului PALCU afacerile din Arad

Pleşoianu şi Ştefănescu, reacţii după schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea grupului PSD din Senat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine