2020-04-07 16:28

Orban AMENINȚĂ funcționarii din ministere: ”Vor fi concursuri obiective!”

 |  15:01
Orban AMENINȚĂ funcționarii din ministere: ”Vor fi concursuri obiective!”

Ludovic Orban, premierul desemnat, a susținut că odată ce va ajunge la Palatul Victoria vor avea loc mai multe concursuri obiective, iar o parte din funcționarii din ministere „sigur nu-și vor regăsi locul în noile instituții”.

„O parte din ei (funcționarii din ministere) sigur nu-și vor regăsi locul în noile instituții. Intenția noastră este să facem și o evaluare, acolo unde e posibil, a competenței, a activității desfășurate, a capacității de ocupare a funcției de conducere sau execuție.

Vor avea loc concursuri obiective cu comisii care să analizeze calitățile, experiența, capacitatea managerială a fiecărui candidat pentru funcțiile publice de conducere care vor exista în structurile administrative”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai spus că nu i se pare normal faptul că un procent important al angajaților din sectorul public ocupă funcțiile prin detașare: „Nu mi se pare normal. Un angajat trebuie să gireze toate activitățile din fișa postului și să nu mai existe această instabilitate cu detașările. Intenționăm modificarea legislației, să nu mai permitem ocuparea funcțiilor publice de conducere prin politica delegării. Vom încerca să limităm perioada la maximum 6 luni până la ocuparea acestei funcții prin concurs”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine