2020-08-04 23:48

Orban AVERTIZEAZĂ: ”Cine nu votează moțiunea de cenzură e de partea guvernului”

 |  21:42
Orban AVERTIZEAZĂ: ”Cine nu votează moțiunea de cenzură e de partea guvernului”

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că negociază în continuare cu partidele din opoziție pentru a obține garanția că moțiunea de cenzură va trece. El spune că cei care nu votează moțiunea se poziționează de partea guvernului.

Ludovic Orban a spus că premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în fața Parlamentului cu lista de miniștri, pentru că e schimbată configurația politică a cabinetului și are această obligație constituțională.

„Fug Viorica Dăncilă și PSD de remaniere precum dracul de tămâie. Știu că nu mai au majoritate. PSD și premierul încearcă să atragă parlamentari din zona opoziției oferindu-le posturi vacante”, a spus el.

Ludovic Orban spune că în acest moment, guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozție este de 241, în condițiile în care o moțiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

„Trebuie folosită această unică armă”, a spus el.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a spus că „cine nu votează moțiunea de cenzură e de partea guvernului”.

Declarațiile lui Ludovic Orban vin în condițiile în care liberalii nu sunt siguri că parlamentarii ALDE și Pro România vor susține moțiunea de cenzură. În partidul lui Călin Popescu Tăriceanu sunt mai multe tabere și nu toate ar susține demersul împotriva Cabinetului Dăncilă. În plus, liberalii nu sunt siguri nici de voturile parlamentarilor Pro România.

Liberalii iau în calcul faptul că în ALDE există în acest moment trei tabere: cei care sunt de partea lui Călin Popescu Tăriceanu, cei care sunt de partea PSD și cei pro-PNL. Situația este încă fluidă, lucrurile se schimbă de la o zi la alta, sunt membri care migrează dintr-o tabără în alta, iar în acest moment, liberalii nu știu cât de mult se mai pot baza pe cuvântul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu e clar dacă acesta mai are autoritate în partid și ce garanții mai poate oferi în privința numărului de voturi de la ALDE.

În ceea ce privește partidul lui Victor Ponta, fostul prim-ministru a declarat că ar fi dispus să voteze pentru Guvernul Dăncilă, în cazul în care prim-ministrul ar veni cu o propunere serioasă de restructurare. La rândul său, Viorica Dăncilă a spus că ia în calcul să vină în Parlament pentru un vot pentru guvernul restructurat.

Prin urmare, în cazul Pro România, liberalii așteaptă un răspuns de la Victor Ponta: cât de mult este dispus să aștepte ca guvernul PSD să vină în fața aleșilor și când va expira acest termen, potrivit lui Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-15Parerea ta...

MATRAFOXUL
16 Sep 2019

Spor la sugativat ! Că numai acolo ești bun !
PETRE
16 Sep 2019

Chiar vreau să treacă moțiunea și să-l văd pe Orban prim-ministru. Până la anul PNL-ul dispare și din Parlament
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Sep 2019

va fi un guvern de larga coalitie care va include toata opozitia nu doar cu liberalii .Daca nu va place Orban poate sa fie si Ciolos ca e tehnocrat si a mai fost tot asa provizoriu.Ce importanta are pentru ca oricum vor fi anticipate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz