2020-03-30 15:43

Orban: Bucovinenii au păstrat vii spiritul și identitatea românească

 |  12:33
Orban: Bucovinenii au păstrat vii spiritul și identitatea românească

Joi, 28 noiembrie, se împlinesc 101 ani de când Bucovina a redevenit parte integrată a României, ocazie cu care premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de admirație pentru această zonă istorică.

Orban a declarat că modul în care bucovinenii au păstrat vii spiritul şi identitatea românească reprezintă o cale de urmat şi "un fundament solid pentru păstrarea valorilor naţionale".

"Mihai Eminescu îi spunea dulce Bucovină, alţii o numesc Tărâm de poveste, Colţ de rai sau Ţara Oamenilor fagi. Astăzi sărbătorim 101 ani de când Bucovina a redevenit parte integrantă a teritoriului românesc, de care ocupaţia străină o separase timp de aproape un secol şi jumătate", a transmis Orban.

Premierul a subliniat că trebuie respectate şi păstrate tradiţiile şi diversitatea culturală.

"Diversitatea culturală, autenticitatea tradiţiilor păstrate de generaţii, bisericile pictate ale Bucovinei - monumente de patrimoniu mondial - locuri de pelerinaj care atrag turişti şi credincioşi în fiecare an, spiritul încă viu al istoriei sunt adevărate comori de suflet pentru toţi românii. Să le respectăm şi să le păstrăm aşa cum le-am primit în dar de la străbunii noştri! Într-o lume a globalizării, modul în care bucovinenii au păstrat vii spiritul şi identitatea românească reprezintă o cale de urmat şi un fundament solid pentru păstrarea valorilor naţionale. La mulţi ani, dulce Bucovină! La mulţi ani, dragi bucovineni!", a mai transmis Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-28Parerea ta...

VICTOR
28 Noi 2019

...si cand te gandesti ca mai toti conducatorii tarii au provenit din sud,facand guverne regionale pline de prieteni si amante iar bucovinenii au ramas mai mereu la urma...nu autostrada nu locuri de munca vai si amar; Pana si pensiile bucovinenilor sunt cu treizeci de procente cel putin,mai mici fata de bucuresteni sau fata de altii din sud...Traiasca Bucovina,Traiasca Romania !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine