2019-12-06 04:45

Orban, CRITICI la adresa PSD: ”18,5 milioane de euro, tocați pe subvenții, pe POMENI”

 |  18:02
Orban, CRITICI la adresa PSD: ”18,5 milioane de euro, tocați pe subvenții, pe POMENI”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, într-o conferinţă de presă, că Guvernul PSD-ALDE nu a lansat nicio investiţie din banii împrumutaţi de la bănci, în ultimii ani, transmite Agerpres.

"Până astăzi, de la preluarea guvernării, PSD-ALDE au contractat credite în valoare de 18,5 miliarde de euro, fără ca din banii aceştia să se construiască un tronson de autostradă sau un tronson de cale ferată, să se asigure navigabilitatea pe Dunăre, să construiască un spital regional. Banii au fost tocaţi pe subvenţii, pe pomeni sociale şi pe plăţi în sectorul public, care nu aduc niciun fel de dezvoltare României. Cu siguranţă, starea bugetului este critică, lucru care, de altfel, este relevat în opiniile exprimate de toţi specialiştii, iar creşterea deficitului bugetar, creşterea datoriei publice nu reprezintă altceva decât o povară pe umerii noştri, ai fiecărui cetăţean, o povară pe care va trebui să o ducem 10, 15, 20 de ani de acum înainte, iar dacă nu reuşim să dăm jos de la putere acest Guvern această povară va creşte", a susţinut Orban.   Potrivit liderului liberal, băncile au tot interesul să împrumute Guvernul pentru că randamentele la termen sunt eficiente.   "Băncile vor acorda credite, băncilor le convine să dea credite Guvernului, pentru că ştiu că Guvernul îşi plăteşte datoriile. Ba chiar le convine să dea, pentru că Guvernul se împrumută la 5,6 - 5,7 randament la titluri, ceea ce reprezintă un cost al finanţării extrem de mare şi băncilor le convine să crediteze Guvernul, decât să dea 1.000 de credite la 1.000 de companii sau 10.000 de credite la 10.000 de persoane fizice, astfel încât să folosească banii deponenţilor. (...) Pentru Guvern este rău este că a ajuns în situaţia să se împrumute pentru a face faţă unor cheltuieli pentru care nu are veniturile necesare", a spus Ludovic Orban.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-17Parerea ta...

ANONIM
18 Noi 2018

Sunt rai si astia sigur Se considera de dreapta dar pe langa hotie au in sange si infatuarea si dispretul fata de oamul de rand
CONDORUL
18 Noi 2018

Pe langa acesti 18,5 milioane euro axaugati banii inutili cheltuiti pe referendumul urii organizat de mafia psx si slugile din B.O.R. SRL. IN guvernarea mafiota psd-alde datoria externa a fost dusa la pestd 100 miliarde euro , deficitul comercial dus la pezte 20 miliarde euro , datoria publica dusa la 38% din PIB. Analfabetismul acestei grupari mafiote in domeniul economic a facut ca povara datoriilor sa fie decontata de generatiile viitoare care bat la portile occidentului, aici ramanind doar gunoaie ca ANONIM 1.MACKA PSD a ucis 59 de copii de rujeola si alte 15600 sunt in spitale. Inflatia dusa la cel mai inalt nivel din Europa iar roborul la 3,7%. Taxele locale marite , supraacciza la carburanti , nici un metru de autostrada construita in 6 ani de guvernare , nici un spital , nici o scoala sau gradinita. S-au distrus legild justitiei pentru al scapa de puscarie PE CEL MAI MARE HOT SI BORFAS CRIMINAL DUPA FELIX PUSCARIASL ( draknea) Aceztea sunt O MICA PARTE DIN '' REALIZARILE'' ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD-ALDE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray