2019-12-15 18:27

Orban: Dacă Dragnea cere desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei din Israel, se AUTOACUZĂ

 |  15:57
Orban: Dacă Dragnea cere desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei din Israel, se AUTOACUZĂ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut că solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de desecretizare a memorandumului privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim arată că acesta se “autoincriminează”, deoarece astfel recunoaşte că documentul a fost secret, iar el a prezentat conţinutul lui la un post te televiziune.

“Faptul că Liviu Dragnea cere desecretizarea îmi arată că el, de fapt, se autoincriminează. Dacă cere desecretizarea, recunoaşte că a fost secret, iar dacă a fost secret memorandumul şi el a prezentat conţinutul la un post de televiziune ca o decizie luată, înseamnă că se autoacuză sau recunoaşte că a săvârşit o infracţiune de difuzare a informaţiilor care sunt cu caracter secret şi care nu sunt destinate publicităţii. Eu altă semnificaţie a acestei cererei a lui Dragnea nu găsesc”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la plângerea penală despusă de el împotriva premierului, Orban a spus că sunt extrem de multe semne de întrebare cu privire la acest demers de mutare a ambasadei, susţinând că a văzut mai multe dezvăluiri care susţin că ar fi vorba de două memorandumuri.“Faptul că Liviu Dragnea cere desecretizarea îmi arată că el, de fapt, se autoincriminează. Dacă cere desecretizarea, recunoaşte că a fost secret, iar dacă a fost secret memorandumul şi el a prezentat conţinutul la un post de televiziune ca o decizie luată, înseamnă că se autoacuză sau recunoaşte că a săvârşit o infracţiune de difuzare a informaţiilor care sunt cu caracter secret şi care nu sunt destinate publicităţii. Eu altă semnificaţie a acestei cererei a lui Dragnea nu găsesc”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la plângerea penală despusă de el împotriva premierului, Orban a spus că sunt extrem de multe semne de întrebare cu privire la acest demers de mutare a ambasadei, susţinând că a văzut mai multe dezvăluiri care susţin că ar fi vorba de două memorandumuri."Ce-mi doresc este să fie cercetate aceste lucruri, pentru că sunt extrem de multe semne de întrebare, care au apărut imediat după memorandum şi continuă să apară. Am văzut dezvăluiri în diferite publicaţii care arată că Dragnea a avut o întâlnire anterioară adoptării memorandmului. De asemenea, există voci care susţin că a fost vorba de două memorandumuri. Să ne aducem aminte: preşedintele PSD, în emisiunea la care a participat, a spus clar «Guvernul a decis» şi poziţia iniţială a Ministerului de Externe a fost una care oarecum s-a distanţat de o astfel de idee. Sigur că după aceea a întors-o ca la Ploieşti, dar lucrul ăsta trebuie cercetat", a continuat liderul PNL.Ludovic Orban a depus săptămâna trecută o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea - care a fost declinată către DIICOT - îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-24Parerea ta...

LABĂ!
25 Mai 2018

Nu numai ăsta ar fi BAIUL, CI TOATE HG-URILE DIN 90 PÂNĂ-N COA TRE DE-SECRETIZATE, CA SĂ VEDEM ȘI NOI TRĂDAREA VOASTRĂ (a tuturor partidelor mafiote) PE FAȚĂ! Ce zici? Te bagi?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray