2019-10-18 04:25

Orban: Declaraţia ministrului Fifor privind existenţa unor rachete balistice la Deveselu răstălmăceşte grav această realitate şi nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei

 |  13:16
Orban: Declaraţia ministrului Fifor privind existenţa unor rachete balistice la Deveselu răstălmăceşte grav această realitate şi nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis mircuri că afirmaţiile ministrului Apărării, Mihai Fifor, potrivit cărora la baza militară de la Deveslu există rachete balistice, "răstălmăceşte grav această realitate şi nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei". Orban spune că după intensa politizare a instituţiilor de ordine publică, acum şi Armata Română este afecată de “amatorismul şi habarnismul oamenilor promovaţi de PSD”.

“Ministrul Fifor ar trebui să ştie că la acest nivel, din această funcţie, nu te joci cu vorbele. Diferenţa dintre o bază cu rachete interceptoare şi una cu rachete balistice este fundamentală şi are implicaţii majore.Ţara noastră găzduieşte un sistem defensiv, nu unul cu carater ofensiv. Declaraţia ministrului Fifor răstălmăceşte grav această realitate şi nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei, care încearcă să acrediteze tocmai caracterul ofensiv al unităţii de la Deveselu”, spune Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

El susţine că sistemul SM-3 de la Deveselu este folosit doar ca mijloc de apărare împotriva unui atac şi este inadmisibil ca un demnitar de rang înalt să comită o asemenea gafă

“Interceptorii SM-3 nu sunt echipaţi cu focoase explozive, ei se bazează numai pe energia lor cinetică pentru a distruge focoasele rachetelor balistice şi pot fi lansaţi numai ca mijloace de oprire împotriva unui atac real. Este intolerabil ca un demnitar, de un asemenea rang, să comită o astfel de gafă care poate expune Armata Română şi poate genera tensiuni diplomatice”, a mai transmis acesta.

Liderul PNL spune că după politizarea instituţiilor de ordine publică din subordinea MAI, acum şi Armata Română este afecată de “amatorismul şi habarnismul oamenilor promovaţi de PSD”.

“După diplomaţia românească, afectată grav de nepriceperea şi intruziunea PSD, după sistemul de ordine publică, intens politizat în mandatul doamnei Carmen Dan, iată că şi Armata Română este afectată de amatorismul şi habarnismul oamenilor promovaţi de PSD în funcţii de răspundere. Toate domeniile strategice încep să fie afectate de oamenii pe care Dragnea îi susţine doar pentru slugărnicia lor absolută”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a susţinut marţi seară la Antena 3 că baza militară de la Deveselu are rachete balistice de care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu “o să fie extrem de încântat”.

“Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc?”, a spus Mihai Fifor.

Miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, Fifor a spus că a fost o greşeală de înţelegere, el neafirmând că la Deveselu sunt rachete balistice.

“Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistice. Eu aseară, am spus foarte clar că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem asemenea rachete. E puţin probabil că eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. Încă o dată, pot spune doar că a fost o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la baza de la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-01Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
01 Aug 2018

oricum declaratiile nu fac doi bani in ceea ce priveste asa ceva....poti sa spui ca ai la Deveselu si arme chimice interzise...sau cine stie ce aberatii care nu valoreaza nimic fara dovezi concludente Discutiile pe asemenea subiecte oricum nu tin de ministrul Fifor din Romania ci de comandamentul NATO ptr Europa,ei raspund ptr chestiile astea,logistica si tot ce tine de dotari tehnice//rachete balistice ofensive in Romania nu exista Si rusii probabil ca stiu bine chestia asta,de aia nici macar nu au bagat in seama confuzia lui Fifor...asta e mai rau ca in filmele cu prosti...Romania are rachete balistice..ha ha ha ce gluma buna...probabil ca se supara Kim-Jong,se simte amenintat de rachetele romanesti
ANONIM
01 Aug 2018

Numai jocuri de galceava. Cine e netotul care crede ca ar folosi cuiva? Trebuie poate sa aiba ce mesteca cei din opozitie? Ca sa fie vizibili in vederea viitoarei campanii. Uite cum isi fac jongleriile si isi justifica sinecurile manuitorii de minti, fauritorii de nimicuri. Ceva bun natiunii? IH? E greu, putzolachilor cu acces la cunoastere? Pe cand? Cand va eliberati din naravul strambei gandiri pt a face lucruri marete chiar si in pofida intereselor altora?
ANONIM
01 Aug 2018

Sica prostovanul s a trezit si el A mai gasit de ce sa se mai lege Bai proaste nebune ,faceti dracului ceva bun pentru tara asta ca de prostiile voastre ne am saturat bai SICA prostul!
COADA DRACULUI
01 Aug 2018

DRACU MAI STIE CE INCURCATURA DE MATE MAI CONTIN SI BOABELE ALEA . SA VINA O COMISIE DE EXPERTI INTERNATIONALI O N U PENTRU VERIFICARE . DAR NOI AM DAT BANI PENTRU NISTE FIARE DEMODATE . ASA NE-AU TRADAT 50 ANI SI FURACIUNILE CU ACAPARAREA RESURSELOR NATURALE . MAI RAU DE CIT PE VREMEA SOVROMURILOR
NEGRO
02 Aug 2018

Vrem opozitia unita. Vrem un guvern responsabil, bazat pe meritocratie, sa poata indrepta pe cat este posibil apocalipsa PSD-ALDE-UDMR! Incompetenta si prostia duc la disolutia statului! Guvernul e o marioneta in mana lui Dragnea. Premierul e o papusa gonflabila. Parlamentul o adunatura de hoti. Justitia in pragul disolutiei totale, la mana unui ticalos! Pesta procina distruge industria carnii pentru peste un deceniu. Presedintia este golita de continut, subjugata vointei unor neaveniti. Acum vine si prostul asta sa submineze apararea, facuta de fapt de altii, mai cu glagorie! Romani, aparati-va Tara, distrusa din interior de acesti imbecili ordinari! Asa sa ne-ajute Dumnezeu!
VIGILANU'
02 Aug 2018

"negro", esti negru la mintea pe care nu o ai … se vede culoarea portokanie pe sub tiradele patriotarde pe care le lansezi dupa ce au fost regurgitate de sica-mandolina mica, dupa ceva snapsuri de vara !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray