2020-06-02 15:48

ORBAN, despre excluderea lui Zamfir din partid: Nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la ATACURILE împotriva PNL

 |  11:41
ORBAN, despre excluderea lui Zamfir din partid: Nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la ATACURILE împotriva PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că propunerea de excludere din partid a senatorului Daniel Zamfir a venit din cauză că acesta nu a respectat hotărârile conducerii şi a atacat sistematic partidul. Orban spune că niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL.

“Am formulat propunerea de excludere (din partid – n.r.). Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale partidului şi atacuile sistematice asupra conducerii PNL, împotriva liderilor PNL”, a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Acesta a spus că a monitorizat presa timp de patru luni şi niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL.

“Chiar făceam o monitorizare de presă pe ultimele patru luni, nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la atacurile împotriva PNL şi împotriva leadership-ului PNL. Nu o fac cu plăcere, sincer, dar sunt obligat să o fac, pentru că PNL are destui adeversari şi întotdeauna cei mai periculoşi adeversari sunt cei pe care nu îi cunoşti. Ştiţi vorba aia <<Apără-mă Doamne de duşmani, că de prieteni am eu grjă>>”, potrivit liderului PNL.

Întrebat dacă nu este vreo problemă că, prin excluderea lui Daniel Zamfir partidul va pierde un senator, Orban a replicat: “Sunt convins că reprezentarea PNL în Parlament va fi la fel de puternică şi de hotărâtă, chiar dacă se va lua această decizie”.

Biroul Executiv National al PNL a decis la finalul lunii martie excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost preşedinte al Comisiei economice din Senat şi iniţiatorul legii pentru plafonarea dobânzilor la creditele bancare. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei, că a avut suficientă răbdare în privinţa lui Zamfir, căruia i-a dat trei avertismente publice.

Decizia de excludere a senatorului Daniel Zamfir a fost adoptată în Biroul Executiv National al PNL cu 25 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi doua nule, Alina Gorghiu şi Marian Petrache fiind cei care au propus o sancţiune mai uşoară. Hotărârea va trebui validată de Consiliul National al PNL.

"Sunt un om care cu greu mă hotărăsc să iau o decizie de sancţionare a cuiva. Am avut suficientă răbdare, am lansat trei avertismente publice şi nu numai că nu şi-a corectat atitudinea, ci (...) şi-a intensificat atacurile la adresa mea, împotriva colegilor mei şi împotriva deciziilor partidului, iar acest lucru nu poate fi tolerat de conducerea partidului", a declarat atunci preşedintele PNL, Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine