2019-11-12 23:54

Orban este oficial candidatul PNL la Primăria Capitalei. Liberalii, pe ultima sută de metri în stabilirea candidaturilor pe sectoare

 |  21:01
Orban este oficial candidatul PNL la Primăria Capitalei. Liberalii, pe ultima sută de metri în stabilirea candidaturilor pe sectoare

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, luni, cu unanimitate de voturi, candidatura lui Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale din acest an. În urma deciziei, Orban a declarat că este timpul ca România să aibă „capitala pe care o merită” și că este o „onoare” să fie în fruntea echipei candidaților liberali. „Am aşteptat cu emoţie acest moment. PNL începe astăzi o cursă pentru a-i convinge pe locuitorii Bucureştiului că oferta sa este alternativa corectă. Oferim Bucureştiului o administraţie onestă, profesionistă, generoasă cu locuitorii săi. (...) Sunt pregătit, sunt hotărât, am toată experienţa necesară pentru a fi învingător”, a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban.

BPN al PNL l-a înlocuit astfel, pe europarlamentarul Cristian Bușoi, al cărui nume a fost vehiculat o vreme drept varianta liberalilor pentru candidatura la Primăria Municipiului București

Orban a evocat votul românilor din noiembrie 2014 pentru „pentru Românie mai curată, mai onestă, mai unită, mai dezvoltată şi mai generoasă cu fiecare locuitor al său”. Candidatul PNL a anunțat o conferință de presă pentru această săpătmână în care va răspunde și acuzațiilor pe care i le-a adus fostul premier Victor Ponta. El urmează să își anunțe și echipa de campanie din care va face parte un purtător de cuvânt şi un şef de campanie și alți specialiști.

Concurență pe sectoare

În schimb, pentru sectoarele Capitalei, candidații liberali vor fi validați în ședința BPN de săptămâna viitoare. „O să anunţăm candidaţii, aproape sigur luni. Sondajele se termină, am avut o discuţie în Comisia de unificare şi cu domnul preşedinte Predoiu, spre sfârşitul săptămânii. Vom avea rezultatele, vom avea candidaţii. Întotdeauna ne-am propus să câştigăm alegerile, asta ne propunem şi acum”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga.

La sectorul 6 este o situație tensionată, dezvăluită de deputatul liberal Răzvan Mironescu (citat de psnews.ro) potrivit căruia Ștefan Florescu a avut o întâlnire la conducerea PNL pentru a negocia, se pare, o eventuală candidatură a sa la acest sector.

Alte surse din PNL susțin că Ludovic Orban încearsă să își impună anumiți candidați la unele sectoare, de exemplu Diana Tușa la Sectorul 1 și Răzvan Sava, la Sectorul 4. Pentru Sectorul 3 este vehiculat numele lui Florin Ștefan Vasile, iar la 2 ar candida Anca Boagiu.

Noi președinți de organizații

Tot luni, BPN al PNL a validat încă nouă preşedinţi la organizaţii judeţene sau de sector ale PNL. „Începând de astăzi, vom avea preşedinţi unici în următoarele judeţe în filiale ale PNL: la Brăila – senatorul Cătălin Boboc, la Constanţa – deputatul Gheorghe Dragomir, la Tulcea – deputatul Vasile Gudu. Şi, la propunerea Organizaţiei de Bucureşti, a domnului Cătălin Predoiu, după discuţii cu colegii din sectoare: la sectorul 1 – deputatul Mihai Voicu, la sectorul 2 – senatorul Anca Boagiu, la sectorul 3 – deputatul Florin Alexe, la sectorul 4 – Marius Rogin, la sectorul 5 – Cristian Olteanu, la sectorul 6 – Aleodor Frâncu”, a precizat Blaga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray