2020-07-07 00:44

Orban îi garantează Ursulei von der Leyen : România este profund angajată în atingerea obiectivelor UE

 |  13:00
Orban îi garantează Ursulei von der Leyen : România este profund angajată în atingerea obiectivelor UE

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că întânirea cu aceasta reprezintă o ocazie excelentă de a discuta despre evoluțiile pozitive din România și despre viitorul UE

"Mă bucur în mod deosebit că vom avea posiblitatea de a avea o reuniune bilaterală astăzi. Avem foarte multe subiecte de discutat. Desigur, vom vorbi despre planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte economia, planurile de reformare a sistemului de justiţie, un lucru foarte important, cu multe provocări, dar, desigur, ştiţi că Comisia Europeană este alături de dumneavoastră şi am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba de Pactul Verde European (The European Green Deal) sau despre dezvoltarea economiei, după cum am menţionat deja. De asemenea, vom discuta despre cum poate Uniunea Europeană să fie pregătită pentru era digitală şi în acest domeniu, contez pe România, pentru că aveţi o reputaţie excelentă în acest domeniu", a declarat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta preşedintelui Comisiei Europene evoluţiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, un partener responsabil, angajat în atingerea obiectivelor Uniunii Europene şi în aplicarea reglementărilor adoptate de instituţiile europene. Sigur că vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul Uniunii Europene, problemele care ne frământă legate de noul buget al Uniunii Europene, în care ne dorim foarte mult să se menţină aceeaşi atenţie pentru politica de coeziune, pentru politica agricolă comună", a afirmat, la rândul său, Ludovic Orban, în declaraţia de presă comună.

El a reiterat că doreşte ca în cadrul Green Deal "să existe o atenţie specială acordată fiecărei ţări şi să existe într-adevăr o susţinere pentru fiecare ţară pentru atingerea obeictivelor care sunt stabilite în acest Pact Verde extrem de ambiţios pe care şi-l propune Comisia Europeană".

"Cu siguranţă că ne vom prezenta în continuare obiectivele pe care le avem legate de aderarea României la Schengen, legate de obiectivul pe care îl avem de a pune în practică recomandările din Mecanismul de Cooperare şi Verificare astfel încât îtnr-un timp cât mai scurt să reuşim să obţinem practic încheierea acestui mecanism. Lucrurile se ştiu foarte limpede, în România practic au avut loc evenimente foarte importante care au schimbat în mod profund şi în bine realitatea din România, se ştie foarte clar că atât preşedintele României, cât şi Guvernul de la Bucureşti sunt profund angajate în atingerea obiectivelor pe care le-am amintit", a mai spus Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz