2020-07-14 10:57

Orban, la începutul ședinței de Guvern: Trecem la starea de alertă maximă!!

 |  10:01
Orban, la începutul ședinței de Guvern: Trecem la starea de alertă maximă!!

Premierul României, Ludovic Orban, a explicat, la începutul şedinţei de Guvern de luni, motivele ce conduc la starea de alertă maximă şi consecinţele acestei măsuri. Astfel, el a vorbit şi despre faptul că se vor da amenzi celor care nu respectă regulile stabilite la instituirea acestei măsuri, fiind nevoie ca românii care au respectat regulile să fie feriți de minoritatea care se manifestă de multe ori agresiv și în ciuda regulilor

”Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă,  pentru că legea ne oferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor”, a afirmat prim-ministrul.

Orban a explicat că a convocat şedinţa de Guvern ca urmare a intrării în vigoare a Legii referitoare la instituirea stării de alertă.

”Am luat decizia de a organiza această şedinţă de Guvern pentru a decide instituirea stării de alertă în confiormitatea cu prevecerile Legii 55 , care intră în vigoare începând de astăzi. Exista temeiul anterior, stabilit de Ordonanţa 21, dar după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentariu, niciun fel de polemică referitoare la starea de alertă, pentru ca lucurile să fie clare, am luat decizia de a institui starea de aleră prin Hotărâre de Guvern”, a declarat şeful Executivului, adăugând că anterior a coinvocat Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că mai multe măsuri cuprinse în HG aferente stării de alertă trebuie aprobate la propunerea CNSU.

El a explicat că Hotărârea deGuvern conţine trei anexe, referitoare la: măsurile de creştere a capacităţii de răspuns, măsuri pentru asigurare rezilienţei comunităţilor, măsuri pntru diminuarea impactului de risc.

Odată adoptată, HG va fi transmisă Parlamentului, pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă.

”Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât şansa de a reveni la normalitate este mai mare. Pentru a putea adopta noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie ca în perioada aceasta măsurile pe care le-am adoptat să nu genereze o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate. Altfel, nu numai că nu putem lua alte măsuril de relaxare în continuare, ci să revenim asupra unor măsuri de relaxare”, a avertizat prim-ministrul.

Premierul a precizat că amenzile reprezintă ”un instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la o conduită corectă”.

”Orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat. Aşa este normal şi aşa este firesc. Suntem democraţie, dar nu suntem anarhie”, a afirmat Orban.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

NOROCEL
18 Mai 2020

ALERTA MAXIMA In toate tarile civilizate orice angajat INCLUSIV BUGETARII au fiecare FISA POSTULUI cu sarcini de serviciu , NORMELE LUNARE DE MUNCA si INDICATORII STATISTICI DE MUNCA LUNARI. In Romania nici un BUGETAR nu are asa ceva, PESTE 65% dintre acestia-1.400.000 bat apa in piua, freaca menta ori taie frunza la caini, pe salarii BABANE sau NESMITITE(CCR,AVOCATUL POPORULUI, Curtea de CONTURI, VAMA, ASF, OFICIU pentru SPALAREA BANILOR, ETC)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz