2020-06-04 23:10

ORBAN, mesaj pentru românii care se întorc în țară: „Toți cei care vor veni începând de DUMINICĂ, vor petrece PAȘTELE în CARANTINĂ!”

 |  14:38
 ORBAN, mesaj pentru românii care se întorc în țară: „Toți cei care vor veni începând de DUMINICĂ, vor petrece PAȘTELE în CARANTINĂ!”

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că o mare parte dintre românii care vor veni de duminică în ţară riscă să îşi petreacă Paştele în carantină, având în vedere că foarte multe ţări au intrat în zona roşie.

„Vreau să transmit un mesaj foarte clar: toţi cei care vor veni începând cu mâine nu îşi vor petrece Paştele în condiţii normale, ci vor fi obligaţi să intre în carantină. Deja numărul ţărilor care au depăşit 10.000 de cazuri şi practic au intrat în zona roşie s-a mărit semnificativ. Aproape toate ţările din care vin români, în care muncesc, în care trăiesc români sunt în zona roşie şi decizia clară pe care am luat-o este aceea de a-i caza în centre de carantină instituţionalizată", a precizat Orban, sâmbătă, la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI, informează Agerpres.

Pe de altă parte, el a arătat că în prezent, în centrele de carantină se află aproape 13.000 de români, şi că aceştia au avut „foarte puţine tentative de nerespectare a regulilor".

Orban a semnalat în schimb cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare, exemplificând în acest sens situaţia din Ţăndărei.

„Trebuie să recunoaştem că avem probleme în anumite localităţi, cum e Ţăndărei, de exemplu, unde e foarte greu să îi convingem pe unii cetăţeni care au venit să respecte izolarea la domiciliu. Deşi am mărit efectivele de jandarmerie, deşi am solicitat sprijinul Armatei, care a contribuit cu efective importante, încă sunt cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare. Evident, apelăm la toate deciziile pe care le-am luat: cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii, adică va trebui să plătească costurile cazării pe 14 zile în carantină. De asemenea, cine nu respectă carantina, i se va face dosar penal şi, de asemenea, i se suplimentează cu încă 14 zile. Astfel de cazuri am avut foarte puţine. Poliţia, Jandarmeria, Armata sunt implicate cu toate forţele pentru aplicarea acestor reglementări, pentru sancţionarea celor care nu respectă aceste reguli impuse pentru sănătatea oamenilor", a precizat Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-04Parerea ta...

SICTIR
04 Apr 2020

Sper ca un adevărat prim ministru ...vei petrece sărbătorile pascale împreună cu ei...cântând.le si la mandolina..ptr ai delecta
STRAUS
04 Apr 2020

Sper ca impreuna cu johanus sa le dati la toti m..e pentru ca iata datorita lor aveti tara in palma si nu stiti cu ce se mananca gowernarea !
PARAIPAN
04 Apr 2020

PAȘTE FERICIT sică...iarba a crescut ...si fi fericit....a-ți vrut diaspora sa vina acasă...dorința vi s.a îndeplinit...hahaha
UN CETATEAN
04 Apr 2020

ACESTE MASURI TREBUIAU LUATE DE LA INCEPUT DE CAND A-TI FOST INFORMATI DE OMS. ( IANUARIE 2020). A-TI VRUT ANTICIPATE. NU V-A INTERESAT DE POPORUL ROMAN DIN TARA. DOREATI DOAR VOTURI DE LA DIASPORA . MULTI NU SI-AU PLATITI ASIGURARI DE SANATATE IN STRAINATATE IAR ACUM AU PRETENTII, PENTRU CA AU VOTAT PNL SI PE IOHANNIS...... PACAT
PNL(PSD)
04 Apr 2020

sa intelegem ca in tot acest timp platiti pensii speciale?de ce presedintele tarii nu semneaza legea care anuleaza pensiile speciale?este stare de urgenta si ar putea fi chiar o ordonanta militara pentru eliminarea acestora. ati lasat granitele deschise in mod iresponsabil si acum este chinuita o tara intreaga.cum vreti sa scapati de cv daca tot aduceti infectati? orbane ai esuat in tot ce ai facut in afara faptului ca ai tinut in viata psd.o strategie de om nebun. esti un ratat si ar fi bine sa dispari din functia de presedinte pnl.
RECOMANDARE
04 Apr 2020

Dece nu ai facut de la inceput ? ? PSD zice ca sa tai pensiile speciale , iar tu o tot amini si dai cu papagalu
CONSTANTIN
04 Apr 2020

Cum a esuat Orban???Analizati prin comparatie situatia din tari cu mult mai desvoltate decat Romania!!Oricine poate constata realitatea!!Toate tarile au fost prinse pe picior gresit ,au fost surprinse de rapiditatea raspandirii virusului!!Ce tara a avut medicamentul pentru combaterea acestui virus??Vrem succes fulgerator,o minune ??De cate luni este Guvernul Orban in functie??Ce a lasat in urma,mostenire, guvernele psd???Celelalte partide cum sprijina activitatea Guvernului??Clantai ,de pe marcine ce pot face in afara de a latra la Luna???
MARCEL
04 Apr 2020

În loc să închidem granițele cum au facut alte țări printre care și Izdrael, guvernul Orban le-a lăsat asa ca să intre diaspora si CORONA. Altfel spus PNK avea nevoie de voturile lor in caz de anticipate. Respect diaspora dar, trebuie sa stea până se rezolva situația. PNL și președintele nu vor altceva decât să dețină în totalitate puterea. Cei care nu sunt cu PNL și bătrânii care sunt peste 65 de ani nu intereseaza. PNL. Fără comentarii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine