2020-07-04 03:27

Orban: Persoanele cu dizabilități fac parte din societate. Sunt adeptul unei politici de incluziune a acestora

 |  11:56
Orban: Persoanele cu dizabilități fac parte din societate. Sunt adeptul unei politici de incluziune a acestora

Ludovic Orban s-a aflat marți dimineață în vizită oficială Ability Hub, un centru care acordă asistență persoanelor cu dizabilități. În cadrul vizitei, acesta a declarat că este adeptul unei politici de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi şi a dat un semnal către ''toată societatea românească'' de deschidere, de înţelegere, de susţinere a acestei categorii de persoane.

"Astăzi e Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi şi într-un fel mi-a venit ca o mănuşă invitaţia dumneavoastră de a da un semnal către toată societatea românească de deschidere, de înţelegere, de susţinere a persoanelor cu dizabilităţi. Ei fac parte din societate. Pentru mine e foarte important ca oamenii să înţeleagă problemele diferite pe care le au persoanele cu dizabilităţi, dar cel mai important pentru mine e să respingem orice politică de marginalizare, de scoatere în afara vieţii sociale, sunt adeptul unei politici de incluziune, de căutare a unui drum în viaţă pentru fiecare persoană, în funcţie de dizabilitatea pe care o are", a spus Orban.

El este de părere că ceea ce face Ability Hub este lăudabil. "Aici am văzut o organizaţie care face un lucru foarte frumos. Gândiţi-vă că 300 de persoane cu dizabilităţi practic au trecut prin asistenţa, consilierea acordată de această organizaţie neguvernamentală care e finanţată doar din resurse private şi 300 de persoane şi-au găsit un loc de muncă şi 200 de 2 ani îşi păstrează locul de muncă, s-au adaptat şi practic ei se simt utili, au intrat într-o viaţă cât mai aproape de viaţa normală", a afirmat Orban.

Cu această ocazie, şeful Guvernului şi-a reiterat poziţia cu privire la anularea ordonanţei ''care a distrus unităţile protejate''.

"Referitor la Ordonanţa 60, care a distrus unităţile protejate, pentru că a eliminat stimulentele fiscale care erau acordate companiilor pentru contractele făcute între companii şi unităţile protejate (...) ştiţi foarte bine poziţia noastră de anulare a acestei ordonanţe şi de revenire la vechiul sistem de stimulare a încadrării persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii", a declarat Orban.

El a adăugat că se încearcă realizarea unor programe cu adevărat utile persoanelor cu dizabilităţi. "Noi încercăm să schimbăm în bine atitudinea statului, autorităţilor locale şi a oamenilor faţă de persoanele cu dizabilităţi, să realizăm cu adevărat programe utile, care de fapt să-i ajute pe semenii noştri să ducă o viaţă cât mai aproape de normalitate, să trăiască în societate, să aibă un loc de muncă în care să poată să-şi folosească abilităţile", a adăugat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz