2020-07-11 12:15

Orban, propunere DE URGENȚĂ după raportul Comisiei de la Veneția

 |  17:36
Orban, propunere DE URGENȚĂ după raportul Comisiei de la Veneția

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce Comisia de la Veneția a a adoptat recomandările privind Legile justiției și codurile penale, că dacă majoritatea guvernamentală nu va respecta recomandările oficialilor europeni, România riscă să spună adio Spațiului Schengen și fondurilor europene. Ca urmare, Orban cere convocarea premierului Dăncilă în Parlament.

"În cazul în care majoritatea guvernamentală nu se va angaja să respecte punctele de vedere ale comisiei, raportul pe MCV va fi devastator pentru România. Comisia europeană și celelalte instituții europene, nu vor mai tolera nicio abatere de la standardele în materie de independență a justiției și mai ales nu vor tolera ceea ce vrea PSD-ALDE, anume să se pună punct luptei anticorupție în România. În cazul în care majoritatea guvernamentală nu va relua procesul de legiferare și nu va ține cont de punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția, le spun românilor încă de pe acum, că riscăm să punem adio Schengen, putem să spunem adio fondurilor europene", a declarat Orban, citat de Mediafax. "Raportul privind Codul penal și Codul de procedură penală este devastator. În afara recomandărilor concrete de revizuire a unor articole, există o recomandare cu caracter general care arată de fapt modul netransparent, pe repede înainte în care au fost făcute aceste modificări", a mai spus el. Liderul liberal a mai spus că raportul Comisiei de la Veneția este extrem de critic cu privire la modificările aduse legilor justiției."Comisia de la Veneția a adoptat cele două rapoarte privind Legile justiției și de asemenea, raportul privind Codul penal și codul de procedură penală. Suntem astăzi în această situație pentru că PNL și președintele României au reușit sesizarea Comisiei de la Veneția, astfel încât să putem avea un punct de vedere profesionist și independent al celor mai importanți specialiști în drept care există la nivel european. Ambele rapoarte sunt extrem de critice cu privire la modificările făcute la legile justiției", a completat Orban.Acesta a anunțat și că PNL o va chema pe premierului Viorica Dăncilă în fața parlamentului, "să spună foarte clar dacă se angajează să respecte recomandările Comisiei de la Veneția."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-19

In legatura cu acest articol...

Comisia Veneția, raport DEVASTATOR pe Legile Justiției. Care sunt RECOMANDĂRILE

Klaus Iohannis cere DEMISIA Ministrului Justiției, Tudorel Toader. Care sunt MOTIVELE

Tudorel Toader, REACȚIE FERMĂ după ce președintele Iohannis i-a cerut DEMISIA

Turcan: PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea
Parerea ta...

ANONIM
19 Oct 2018

Parchetul general are si acest raport la indemana pe langa legea partidelor politice art.46.( b , c ) care ii confera puterea SCOATERII IN AFARA LEGII A COALITIEI TOXICE PENTRU EUROPA psd-alde. In P.E. grupurile din care fac parte aceste scursuri mafiote LE VA ELIMINA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz