2020-08-08 06:14

Orban răspunde PSD: ”O încercare de a arunca NOROI în ventilator asupra mea”

 |  17:39
Orban răspunde PSD: ”O încercare de a arunca NOROI în ventilator asupra mea”

Ludovic Orban a declarat, luni, la dezbaterile din Parlament, în cadrul „Orei premierului”, că subiectul pentru care îi sunt cerute explicații, achiziţiile făcute de Unifarm în contextul pandemiei, nu are legătură directă cu activitatea sa de șef al Guvernului. Prim-ministrul a precizat că anchetarea directorului Unifarm „este cea mai bună dovadă a faptului că instituțiile de justiție își fac datoria”.

„Sunt uimit de subiectul pus în dezbatere, pentru care este utilizată procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților, pentru că mi se pare că nu are legătură directă cu activitatea mea de premier și prin care se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și Guvernul pe care-l conduc cu o cercetare a unei instituții a statului.

În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios să facă legături fără niciun fel de fundament între mine, ca premier, și activitatea unei societăți a statului despre care este adevărat că există o anchetă în curs, și mă bucur că există. Asta este cea mai bună dovadă a faptului că instituțiile de justiție își fac datoria.

Nu mă așteptam din partea PSD să deschidă un astfel de subiect. Din ianuarie 2017, PSD a declanșat o adevărată luptă împotriva instituțiilor din domeniul Justiției, DNA. Măcelărirea legislației Justiției, Codurilor Penale, atacarea la CCR și invocarea de conflicte juridice de natură constituțională.

Faptul că azi avem instituții funcționale și că DNA anchetează faptele de corupție, este cea mai bună dovadă că PNL susține statul de drept, faptul că nimeni nu este mai presus de lege și că asigură funcționarea normală a instituțiilor Justiției, indiferent despre cine este vorba”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a subliniat faptul că Guvernul liberal a schimbat din funcție directorii de spital care „au demonstrat o crasă incapacitate managerială”.

„Vă referiți la schimbări de manageri de spitale județene. Vă dau exemple de manageri pe care i-am schimbat: managerul de la Focșani, care a fugit de la locul de muncă și care a trebuit înlocuit cu un manager care să conducă un spital aflat în derivă, în incapacitate de a trata pacienții; am înlocuit managerul de la Spitalul Județean Deva, aflat în subordinea Consiliului Județean, după pierderea completă a controlului asupra funcționării spitalului și am adus manager medic militar; spitalul de la Suceava unde am adus medic militar de la Brașov. Am înlocuit acolo unde managerii au demonstrat o crasă incapacitate managerială și iresponsabilitate în spitalele pe care le-au condus”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că „nimeni nu a impus niciunui manager de spital” să facă achiziții în afara prevederilor legale.

„În ceea ce privește achizițiile din zona guvernamentală, cu cât s-au achiziționat echipamente și materiale în cadrul procedurilor derulate de ministere. Două exemple: licitația de măști pentru elevi VII-XII (1,42 lei); achiziția Ministerului Sănătății, contestată de o firmă abonată la spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei și din cauza asta 2,3 milioane de români nu pot să benficieze de măștile pentru care Guvernul a alocat banii. Achiziția s-a finalizat cu adjudecarea la un preț unitar, fără TVA, de 0,68 lei pe mască.

N-aș vrea să vă dau lunga listă a achizițiilor care au fost derulate de Consilii Județene conduse de PSD sau de manageri de spital sau alte instituții publice aflate în subordinea PSD. Vă dau câteva: Poliția Locală Sector 1, (5,12 lei/mască), Primăria Sectorului 5 (5,12 lei/mască), Spitalul Județean Târgoviște, neschimbat, managerul este în funcție (4,68 lei)”, a explicat Ludovic Orban.

„Ne aflăm într-o situație în care hoțul, adică PSD, strigă hoții, despre niște oameni care sunt deasupra oricărei bănuieli.

Aveți posibilitatea, ați inițiat procedura pentru constituirea unei comisii pentru anchetarea achizițiilor din timpul pandemiei. Nu știu de ce nu ați dus-o la capăt, dar vă sfătuiesc s-o duceți la capăt și să includeți în obiectul de activitate achizițiile făcute de toate entitățile, de primari, președinți de CJ, de directori numiți de dumneavoastră la spitale.

Activitatea mea de 30 de ani este în lumină publică și nu am luat niciun capăt de ață care nu mi s-a cuvenit în funcțiile publice pe care le-am deținut. Orice încercare de a arunca spre mine cu noroi prin ventilator este sortită eșecului”, a transmis, de la tribuna Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Deputații i-au adresat acestuia, săptămâna trecută, invitaţia de a participa, la solicitarea PSD, la dezbaterile pe tema "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-06

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu către premierul Orban: ”Guvernați, nu mai FURAȚI!”
Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
06 Iul 2020

sa vedem cum e cu hotiile de la Unifarm,cine sunt mafiotii ,de aia exista DNA
PARAIPAN
06 Iul 2020

Corect....nu noroi trebuie pus la ventilator.....CACAT TREBUIE la cat de jigodii sunteți.. TE POMENESTI CA ESTI ALBA CA ZAPADA ....TU SI BABUINA CARE A TRECUT PRIN DIVERSE AȘTERNUTURI
DUMITRITA
06 Iul 2020

Si pnl si psd colcae de corupti si penali care in paranteza fie spus ii cam doare-n cur de agenda publica .cat despre o comisie parlamentara care sa ancheteze cazul unifarm e un fel de apa de ploaie . Le recomand acestor nenorociti care s-au aureolat cu titlul de parlamentar , sa lase institutiile abilitate ale statului sa se ocupe de anchete. Aceasta majoritate toxica ar face bine sa nu obstructioneze justitia atunci cand se solicita incuviintarea pt anchetare -asa cum a fost in cazul bulangiului de tariceanu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz