2019-07-18 01:53

Orban: Vom pregăti cu maximă minuţiozitate moţiunea de cenzură pentru dărâmarea Cabinetului Dăncilă

 |  11:15
Orban: Vom pregăti cu maximă minuţiozitate moţiunea de cenzură pentru dărâmarea Cabinetului Dăncilă

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunţat că PNL va forma o echipă largă de negociere cu fiecare parlamentar, inclusiv de la PSD, pentru "a-i convinge că devine o necesitate absolută ca Guvernul Dăncilă" să plece, precizând că va pregăti "cu maximă minuţiozitate" moţiunea de cenzură.

"Primul şi cel mai important obiectiv pentru noi, ca reprezentanţi responsabili ai cetăţenilor români, este demiterea Guvernului Dăncilă. În acest sens, vom pregăti cu maximă minuţiozitate moţiunea de cenzură pentru dărâmarea Cabinetului Dăncilă. Am decis să formăm o echipă mai largă de negociere şi am decis să intensificăm dialogul, comunicarea cu toate grupurile parlamentare şi cu fiecare parlamentar, inclusiv cu parlamentari din PSD, pentru a-i convinge că devine o necesitate absolută ca Guvernul Dăncilă să plece, să punem capăt sistemului antidemocratic, antieuropean Dragnea, care riscă să arunce România în afara lumii civilizate", a afirmat, duminică, Orban după şedinţa Biroului Politic Naţional şi a grupurilor parlamentare.

Printre obiectivele PNL pentru cea de-a doua sesiune parlamentară din acest an, Orban a enumerat transpunerea în proiecte legislative a măsurilor din programul de guvernare al PNL şi întărirea funcţiei de control al Parlamentului.

"Al doilea obiectiv este de a prezenta PNL ca (...) alternativă la guvernare faţă de nenorocirea care se întâmplă astăzi cu guvernul PSD-ALDE. Toate soluţiile PNL dintr-un program de guvernare (...) vor fi transpuse în proiecte legislative pe care le vom înainta în dezbaterea Parlamentului. (...) Al treilea obiectiv - de a întări funcţia de control al Parlamentului asupra Guvernului - de la comisii de anchetă până la audierea miniştrilor în comisiile de specialitate, moţiuni simple împotriva miniştrilor lipsiţi de performanţă şi toate celelalte pârghii pe care le avem la dispoziţie la nivelul Parlamentului.(...) Al patrulea obiectiv definit de grupurile parlamentare este de amâna cât mai mult adoptarea unor măsuri nocive pentru România - modificările la Codul penal, Codul de procedură penală, tentativa de a înfiinţa Fondul Suveran de Investiţii. (...) Ultimul obiectiv este acela de a îmbunătăţi dialogul şi cooperarea cu celelalte formaţiuni politice de opoziţie pentru a creşte coerenţa şi şansele demersurilor PNL", a adăugat Orban.

Priorităţile legislative enumerate de liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, sunt votul electronic şi alegerea primarilor în două tururi.

Pentru sectorul economic, liderul PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a menţionat propuneri legislative care vizează introducerea unui salariu în plus pentru angajat cu posibilitatea deducerii acestuia de către angajator, deducerea din impozitul pe profit a cheltuielilor cu achiziţia de mijloace de transport noi şi transparentizarea acţionariatului firmelor care participă la achiziţii publice.

Pentru sistemul de învăţământ, Turcan a anunţat proiecte care să introducă un voacher educaţional de 200 de lei, care să fie la dispoziţia părinţilor pentru utilizare atât pentru sistemul de stat, cât şi pentru cel privat şi înlocuirea programului 'Cornul şi laptele' cu un pachet alimentar diversificat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-03Parerea ta...

ANONIM
03 Sep 2018

Hahahahahaha.....cea mai bună gluma a anului....cu cine te.ai sfătuit ptr gluma asta bestială???... cu sterpul...cu plagiatoarea ...cu pahonțu...cu sluga de la sri....sau cu CRACANEL????
ANONIM
03 Sep 2018

Criminalii nazisti Se gandesc doar la daramare! Ei nu au altceva in cap , Sasule te intrebam de ce nu ai convocat CSATul in privinta pestei porcine Tu ca sef de stat trebuie sa raspunzi in fata parlamentului de ce ai tacut luni de zile si te ai pretat doar la raca ura si dezbinareTu care ai o droaie de consilieri platiti din banul public de ce nu ai luat nicio masura sa atentionezi organele competente ca urmeaza un dezastru Pentru ce ocupi scaunul acela ,doar pentru a pune frana acestui guvernNu ai facut nimic pentru tara asta domnule alogen si vad ca ai in cap numai rautati prostii si dezbinare Meriti sa fii aruncat de acolo de sus cu mare mare viteza pana nu e prea tarziu !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray