2020-05-31 14:02

Ordonanță de Urgență pentru Curtea Constituțională

 |  21:01
Ordonanță de Urgență pentru Curtea Constituțională

Ziarul PUTEREA lansează o provocare, că tot sunt la modă, ministrului Eugen Nicolicea și premierului Victor Ponta. Dar în loc să își toarne o găleată cu gheață pe cap, trebuie să dea o ordonanță de urgență. Ce fel de ordonanţă? Precum cea emisă în urmă cu doar câteva zile prin care se permite migraţia aleşilor locali - edili şi consilieri - de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul. Ce să prevadă această nouă ordonanţă? Să rezolve blocajul legislativ privind dreptul Curții Constituționale de a se pronunța pe hotărârile Parlamentului.

După cum se ştie, ministrul Eugen Nicolicea a afirmat că Legea de funcționare a CCR  (47/1992) a fost modificată de majoritatea USL în 2012 în așa fel încât CCR să nu mai poată împiedica hotărârile parlamentarilor, dacă sunt neconstituționale. Chiar dacă, ulterior, Curtea a hotărât că modificarea nu este conformă cu Constituția - Decizia 727/2012 -, a mai punctat juridic Nicolicea, Legea 47 a rămas cum au modificat-o useliştii în vara fierbinte din 2012. Practic, cele două acte normative generează un paradox juridic pentru că, pe aceeaşi temă, sunt în vigoare atât Legea 47/1992, cât şi Decizia 727/2012 emisă de CCR.

Care sunt efectele acestui paradox legislativ? Numirile prin hotărâri de Parlament ale șefilor de la SRR, ASF şi Curtea de Conturi pe care judecătorii de la CCR le-au declarat ca neconstituționale rămân valabile până când nu se rezolvă situația, trage concluzia ministrul Eugen Nicolicea. Ba, mai mult, Nicolicea afirmă că este imperios necesar ca Parlamentul să pună în armonie cele două acte normative – Legea 47 şi Deciza 727.

Acesta este și motivul pentru care îi lansăm ministrului Nicolicea următoarea provocare: să îi propună premierului Victor Ponta să rezolve paradoxul juridic printr-o ordonanță de urgență care să modifice articolele 2 şi 11 din Legea 47/1992. Nu știrbește cu nimic prestigiul Parlamentului pentru că ordonanța de armonizare a Legii 47 cu Decizia 727 chiar intră cu adevărat la categoria „de urgență”!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-04Parerea ta...

SA TE VAD, NICOLICEA!
05 Sep 2014

SA te vad, Tonta! Unul ranjeste-n poza la noi sardonic, cu capul bagat intre umeri, animat de o bucurie prost ascunsa(precum Walter Roman odiinioara); Tonta - e inca demobilizat, frustrat din cauza altei blonde! Sper sa-i treaca cu un ceai de lamaie...
CRISTI
05 Sep 2014

“Regionala CFR Calatori Cluj a fost condusa nu demult de directorul Secara Vasile. Acesta a incheiat in 2008 un contract de inchiriere cu o firma privata din Orasul Jibou , jud Salaj, pe cinci ani de zile pentru terenul situat in vecinatatea terenului SNTFC. Dupa expirarea contractului in cauza, acesta a fost prelungit pentru inca cinci ani fara aprobarea SNTFC Bucuresti si fara a initia o noua procedura de licitatie, fiind semnat tot de Secara Vasile. In acest interval, firma privata si-a extins halele de productie intrind cu citeva zeci de metri patrati pe proprietatea SNTFC pe care nu avea contract. Mai mult, firma privata si-a intabulat terenul ocupat abuziv pe numele ei.Problema a apărut atunci cind SNTFC la rindul ei, a inceput demersurile de intabulare si a gasit proprietatea ocupata de vecini. Acest lucru a fost posibil cu acordul Directorului Secara Vasile care a semnat actele de vecinatate creind un FALS SI ABUZ IN DAUNA INTERESELOR STATULUI. In data de 8 mai 2013, SNTFC CFR Calatori si-a timis corpul de control la Cluj pentru a cerceta acest caz si pentru a stabili vinovatii, inclusiv recuperarea prejudiciului. Directorul Secara Vasile pus in fata abuzurilor pe care le-a facut, a refuzat sa ia la cunostinta cele constatate in scris si in ziua urmatoare nu a mai aparut la serviciu, anuntand ca este in concediu medical. O data cu fuga Directorului in concediu medical s-a mai constatat ca acesta nu avea numit inlocuitor, contrar regulamentului de organizare si functionare si ca nimeni nu avea specimen de semnatura, astfel ca salariatii riscau sa ramina fara salarii in data de 15 mai. Se pun urmatoarele intrebari: 1.De ce corpul de control a propus urmatorul targ: ,,demisia sau trimitem dosarul la DNA,,? 2.Cine raspunde de instrainarea domeniului privat al SNTFC si cum se va recupera ? 3.Cate contracte a mai incheiat Secara Vasile in decursul celor 12 ani cat a fost director la Cluj ??? ” D.N.A, PREGATITI AUTOCA
MAI, CRISTI!
05 Sep 2014

Deja e prea mult! Du-te ba in aia ma-tii cu comentariul tau, cu tot! Ce dracu'te bagi CHIAR PESTE TOATE articolele care n-au nici in clin, nici in maneca cu subiectul?! Este deja obsesie! Strigati la DNA si alte organe sa va ia apararea! Dar duceti-va naibii unde trebuie si nu mai latrati in van LA ABSOLUT ORICE ARTICOL! Sunteti cu capu'?!
FĂT FRUMOS-DÎN TEI
05 Sep 2014

PROVOCARE LA LUPTĂ DIREAPTĂ A LA ROHMANIKA: ÎN MĂCIUCI CĂ NI MĂCIUCĂRIM, SAU ÎN ȘOSETI CĂ NI MIROSIM!
DEGEABA I-ATI PROVOCAT!
05 Sep 2014

A dat NATO peste ei, si madame CC UE-sta!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine