2019-10-23 02:57

Ovidiu Raeţchi: Dragnea face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei

 |  14:28
Ovidiu Raeţchi: Dragnea face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, vineri, că Liviu Dragnea ”face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei”, afirmând că din cauza liderului PSD România riscă să rămână cu MCV şi după 2019.

"Un nou eşec al eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene în 2019 va fi cauzat exclusiv de asaltul şi de atacurile lui Liviu Dragnea şi ale PSD la adresa sistemului de justiţie. Mesajele transmise de Frans Timmermans în privinţa justiţiei şi acţiunilor guvernărilor PSD au fost foarte clare şi faptul că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vizitează România în momente cheie, precum intenţia guvernului PSD de a o revoca pe şefa DNA sau OUG 13 nu reprezintă coincidenţe decât pentru propaganda neinspirată a PSD”, a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit deputatului liberal, ridicarea MCV în 2019 depinde exclusiv de ”capacitatea guvernului PSD de a înceta cu atacurile la adresa sistemului judiciar”.

”Avertismentul oficialului european a fost foarte clar în acest sens. Iar faptul că României nu îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la finalul lui 2018 - aşa cum îşi doreşte guvernul Dăncilă, este un eşec care poate fi atribuit doar guvernărilor PSD-Dragnea şi obsesiei pentru eliminarea luptei anti-corupţie. Riscăm să nu ne îndeplinim acest obiectiv nici în 2019 dacă guvernarea PSD nu îşi opreşte acţiunea distructivă. Oricum, Liviu Dragnea a trecut în mod evident de la politică la stand-up comedy după ce a spus că nici el, nici PSD, nu au întreprins vreo acţiune împotriva justiţiei. În fapt, cam aceasta a fost singura activitate a PSD, de la preluarea guvernării, fie că vorbim despre OUG 13, legile justiţiei, propunerile de modificare a Codului Penal sau dorinţa de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi”, a adăugat Raeţchi.

De asemenea, Ovidiu Raeţchi a mai afirmat că liderii europeni ”nu se joacă cu respectarea justiţiei, chiar dacă Dragnea şi PSD încearcă să submineze importanţa mesajelor venite din Occident”.

“Merită precizat şi faptul că exact în ziua vizitei lui Frans Timmermans la Bucureşti, Parlamentul European a aprobat procedura Comisiei Europene de sancţionare a Poloniei potrivit articolului 7 din tratatul Uniunii Europene din cauza modului în care este tratat sistemul judiciar. Continuarea procesului ar putea conduce, în mod teoretic, la o suspendare a dreptului de vot al Poloniei la nivelul Consiliului European. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană nu se joacă cu respectarea justiţiei, chiar dacă Dragnea şi PSD încearcă să submineze importanţa mesajelor venite din Occident”, a conchis deputatul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-02Parerea ta...

LEVST.
02 Mar 2018

Intr-adevar, sanctionarea Poloniei arata clar ca UE chiar nu prea mai tine cu tot dinadinsul la cantitate( nr. membri) si cum -am mai zis- este posibil ca sa aiba si planul B, adica un fel de refacere a vechii cortine de fier, cu ceva adaosuri, bine verificate si cantarite, Romania nu ar avea nicio sansa...Deci e bine si productiv ca cei dela putere sa fie decisivi, ori cu UE, ori afara, si -indiferent de optiune- sa fie consecventi...Plutitul in doua luntre, este cel mai periculos, cum spunea si Biblia, "Nu poti sa slujesti si lui Mamoa si lui D-zeu, in acelasi timp"...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Mar 2018

orice fel de coarda intinsa prea mult se rupe.......si e valabil si pentru mafia din Romania care a jucat la cacialma cu toata lumea,si cu europenii si cu americanii Germania nu are chef de mafioti,si nici regimul Trump din USA..........deci concluzia e simpla....GAME OVER...............a venit timpul de facut curatenie generala in cocina pe porci
UE
02 Mar 2018

Pana la urma mafiotii astia alesi de aurolaci vor fi declarati persoane non grata pe teritoriul ue.cam asta a fost mesajul printre dinti al lui timmermans.
ANONIM
02 Mar 2018

OARE Pnl.isti au intrat în sevraj ???SAU SUNT !!!... NUMAI CAND TE UITI LA EI SI ITI PUI INTREBAREA ....SICĂ ( care s.a si canit la par...catranit este de cand s.a nascut) A INCEPUT SA LINGA IAR LA EVAZIONISTI...( tot urdareanu a plătit?).... dâncă..săracul este dus ...oare de la bubosule i s.e trage ..... parasutele sunt aeriene si întoarse...acum si mascariciul asta se baga in seamă!!!
LEVST.
02 Mar 2018

Si stim bine ca Romania permanent a jucat la doua capete, cel mai mare si "stralutit" exemplu, ramane intrarea in al DRM DE partea Germaniei si iesirea din conflagratie, IMPOTRIVA ei***, asa si cu Pactul de la Warsovia, ceausescu era pion principal, dar -on the side- se dadea si proocidental, in afirmatii si mici acte impotriva URSS... (*** aceasta duplicitate a fost bine surprinsa si ilustrata in arta inca DIN 1941 , prin piesa de teatru (apoi film , 1943-"Watch on the Rhine"***), in care apusul conte roman, Teck de Brancovici(Brancovis) , un fost diplomat roman, care traieste in USA dar care lucreaza pentru nazisti, este evidentiat si dovedit ca acel dublu jucator, care este dezavuat de ambele parti si care poate fi santajat, de ambele parti...Acesta este cazul -la scara mare- al Romaniei...( cu unul dintre cei mai placuti actori ai timpului, Paul Lukas si celebra Bette Davis, ceam expresiva figura a Hollywood-ului si in acelasi timp si cea mai sofisticata fumatoare pe ecran, dar si in real life, fuma chiar ... osuta de tigari/zi, cea ce a condus la cancer si atacuri cerebrale-dambla-, cu semiparalizii)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray