2020-08-13 06:35

Ovidiu Raeţchi: PSD ar dezincrimina şi luarea de mită

 |  13:04
Ovidiu Raeţchi: PSD ar dezincrimina şi luarea de mită

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a precizat joi, într-un comunicat de presă, că ar exista indicii potrivit cărora "politicienii penali și PSD" doresc să "redefinească urgent" infracțiunea de abuz în serviciu dându-i o interpretare în funcție de "propriul interes". Acesta a ţinut să menţioneze că social-democrații, dacă ar putea, ar dezincrimina și luarea de mită.

"De la Victor Ponta la Elena Udrea ni se spunea cum funcționarilor publici le este teamă 'să semneze acte' și că instituțiile statului 'stau pe loc' din acest motiv. Decizia CCR a lămurit lucrurile: practic, sintagma 'în mod defectuos' se înțelege în sensul de 'prin încălcarea legii', iar infracțiunea de abuz în serviciu rămâne în Codul penal. Mai mult, judecători ai CCR au spus că nu este obligatoriu ca Parlamentul să modifice legea, ci doar procurorii și judecătorii trebuie să constate dacă actul a fost îndeplinit cu încălcarea legii sau nu", a afirmat deputatul PNL.

Acesta a mai spus că ar trebui să ridice semne de întrebare "graba" cu care PSD dorește redefinirea abuzului în serviciu.

"Remarc cu suspiciune cum PSD dorește să 'redefinească urgent' infracțiunea de abuz în serviciu, în Parlament, acolo unde are, încă, o majoritate confortabilă. Deși consider că o tergiversare a aplicării unei decizii a CCR nu este de bun augur, în egală măsură și excesul de zel și graba PSD ar trebui să ne ridice anumite semne de întrebare și să ne determine să fim vigilenți la toate modificările legislative inițiate de partidul lui Dragnea pe această temă. Este suficient că s-a ajuns la adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de lege inițiat de Tăriceanu, care îi scoate pe șeful statului și ministrul justiției din procesul de numire a procurorilor-șefi și a conducerii Înaltei Curți. Având în vedere obiceiurile pe care le are, partidul condus de Liviu Dragnea ar dezincrimina și luarea de mită dacă ar putea", a precizat Ovidiu Raeţchi.

 Liberalul susţine că, în ultima vreme, au mai existat încercări de "manipulare anti-justiție".

"Cred că este esențial să reacționăm cu calm și să așteptăm motivarea judecătorilor Curții Constituționale pentru a decide în ce fel se impune o adaptare a legislației în domeniu. PSD și politicienii cu probleme cu legea sunt specialiști în a manipula în propriul interes deciziile Curții Constituționale și nu trebuie să cădem în această capcană. Doar zilele trecute se încerca inducerea ideii că votul pentru personaje precum Cătălin Cherecheș demonstrează că românii nu sunt de acord cu lupta anticorupție și se insinua că aceasta nu își mai are rostul. Teme false și profund nocive pentru starea democrației și a progreselor făcute de justiție în ultima perioadă", a precizat Ovidiu Raețchi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz