2020-07-07 10:01

Palatul Cotroceni, reacţie la cotele de imigranţi impuse de Comisia Europeană

 |  15:39
Palatul Cotroceni, reacţie la cotele de imigranţi impuse de Comisia Europeană

După ce Comisia Europeană a anunţat miercuri că României îi revin 4.646 de refugiaţi, prima reacţie a Administraţiei Prezidenţiale a venit de la Leonard Orban, consilier prezidenţial pentru Afaceri Europene.

Orban a declarat la Digi24 că:  "România îşi va menţine poziţia. Sigur, vor fi discuţii în continuare, dar poziţia preşedintelui este să mergem în continuare pe ceea ce s-a propus. Noi optăm pe menţinerea acestei poziţii. Nu suntem în favoarea unor cote obligatorii, ci pentru cote voluntare bazate pe capacitatea statelor de a primi şi integra refugiaţii. E deocamandata o propunere, acum studiem tot pachetul pus pe masă de Comisia Europeană. O să vedem. Ţinem cont de faptul că decizia s-ar putea lua prin majoritate calificată. Poziţia noastră în prezent este foarte probabil poziţia care va fi prozitia susţinută de România în continuare. Că întotdeauna, niciodată nu trebuie să excluzi variante alternative, Dar deocamndată, conform datelor pe care le avem, poziţia noatră e clară.”

Consilierul Prezidenţial pentru Afaceri Europene este de părere că România nu se califică pentru această cotă nici din punct de vedere economic: „În privinţa locuitorilor suntem pe locul 7, dar dacă luăm PIB-ul suntem la coadă clasamentului UE. Nu poţi doar să-i primeşti, trebuie să le asiguri anumite standarde, să ai o anumită experienţă, să ştii ce trebuie să faci. Sunt lucruri cu care nu am avut experienţă. Va fi foarte dificil. Pentru a ne pregăti avem nevoie de un timp mai îndelungat. În momentul de faţă nu avem foarte clar nici măcar ce trebuie făcut din punct de vedere al modificărilor legislative în ceea ce priveşte integrarea acestor refugiaţi", a mai declarat Orban la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-09

In legatura cu acest articol...

Comisia Europeană: România trebuie să preia 4.646 de refugiaţi
Parerea ta...

ANONIM
10 Sep 2015

SCRISOAREA CĂTRE WILHELM FILDERMAN, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI COMUNITĂŢILOR EVREIEŞTI DIN ROMÂNIA , A MAREŞALULUI ION ANTONESCU 19.10.1941 DOMNULE FILDERMAN, În două petiţii succesive îmi scrieţi "de tragedia zguduitoare" şi mă "imploraţi" în cuvinte impresionante, reamintind de "conştiinţă" şi de "omenie" şi subliniind că sînteţi "dator" să apelaţi "la mine" şi "numai" la mine, pentru evreii din România, care sînt trecuţi în ghetouri pregătite pentru ei pe Bug.Pentru a amesteca tragicul în intervenţia Dvs., subliniaţi că această măsură "este moartea, moartea, moartea fără vină, fără altă vină, decît aceea de a fi evrei". Domnule Filderman, nimeni nu poate să fie mai sensibil ca mine la suferinţa celor umili şi fără apărare. Înţeleg durerea Dvs., dar trebuie, mai ales trebuia să înţelegeţi şi Dvs., toţi, la timp, pe a mea , care era aceea a unui neam întreg.Vă gîndiţi, v-aţi gîndit ce s-a petrecut în sufletele noastre anul trecut la evacuarea Basarabiei şi ce se petrece astăzi, cînd zi de zi şi ceas de ceas plătim cu mărinimie şi în sînge, cu foarte mult sînge, ura cu care coreligionarii Dvs. din Basarabia ne-au tratat la retragerea din Basarabia, cum ne-au primit la reîntoarcere şi ne-au tratat de la Nistru pînă la Odessa şi pe meleagurile Mării de Azov? Dar potrivit unei tradiţii, voiţi să vă transformaţi şi de astă dată din acuzaţi în acuzatori, făcîndu-vă că uitaţi pricinile care au determinat situaţiile pe care le plîngeţi. Să-mi daţi voie să vă întreb şi prin Dvs. să întreb pe toţi coreligionarii Dvs. care au aplaudat cu atît mai frenetic cu cît suferinţele şi loviturile primite de noi erau mai mari.Ce-aţi făcut Dvs., anul trecut cînd aţi auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia şi Bucovina, au scuipat ofiţerii noştri, le-au smuls epoleţii, le-au r
ANONIM
10 Sep 2015

......CONTINUARE....Ce-aţi făcut Dvs., anul trecut cînd aţi auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia şi Bucovina, au scuipat ofiţerii noştri, le-au smuls epoleţii, le-au rupt uniformele şi cînd au putut au omorît mişeleşte soldaţii cu bîte. Avem dovezi. Aceiaşi ticăloşi au întîmpinat venirea trupelor sovietice cu flori şi au sărbătorit-o cu exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare.În timpul ocupaţiei bolşevice, aceia pentru care vă înduioşaţi astăzi au trădat pe bunii români, i-au denunţat urgiei comuniste şi au adus jalea şi doliul în multe familii româneşti.Din pivniţele Chişinăului se scot zilnic, oribil mutilate, cadavrele martirilor noştri, care au fost astfel răsplătiţi fiindcă 20 de ani au întins o mînă prietenească acestor fiare ingrate.Sînt fapte ce se cunosc, pe care le cunoaşteţi desigur şi Dvs. şi pe care le puteţi afla în amănunt.V-aţi întrebat Dvs. de ce şi-au incendiat evreii casele înainte de a se retrage? Vă puteţi explica de ce în înaintarea noastră am găsit copii evrei de 14-15 ani, cu buzunarele pline de grenade? V-aţi întrebat cîţi din ai noştri au căzut omorîţi mişeleşte de coreligionarii Dvs., cîţi din ei au fost îngropaţi înainte de a fi morţi? Voiţi şi în această privinţă dovezi, le veţi avea.Sînt acte de ură, împinsă pînă la nebunie, pe care evreii Dvs. au afişat-o împotriva poporului nostru tolerant şi ospitalier, dar astăzi demn şi conştient de drepturile lui.Drept răspuns la mărinimia cu care au fost primiţi în mijlocul nostru şi trataţi, evreii Dvs., ajunşi comisari sovietici, împing trupele sovietice în regiunea Odessei printr-o teroare fără seamăn, mărturisită de prizonierii ruşi, la un masacru inutil, numai pentru a ne provoca nouă pierderi.În regiunea Mării de Azov, trupele noastre retrăgîndu-se temporar şi-au lăsat cîţiva ofiţeri şi soldaţi răniţi pe loc. Cînd au reluat înaintarea şi-au reg
ANONIM
10 Sep 2015

Împrejurările şi oamenii nu ne-au îngăduit să facem binele pe care împreună am dorit cu atâta pasiune să-l facem ţării noastre. Suprema voinţă a decis altfel. , au fost şi alţii., mulţi alţii. După dreapta judecată, istoria i-a pus la locul lor. Ne va pune şi pe noi. Popoarele în toate timpurile şi peste tot au fost ingrate. Nu regret nimic şi nu regreta nimic. Să răspundem la ură cu iubire, la bine cu mângâiere, la nedreptate cu iertare. Ultima mea dorinţă e să trăieşti. Retrage-te într-o mănăstire. Acolo vei găsi liniştea necesară sufletului şi bucata de pâine care azi nu o mai poţi plăti. Am să rog să fiu îngropat lângă ai mei, care mi-au fost străbuni şi călăuzitori, acolo la Iancu Nou. Voi fi între cei cu care am copilărit şi cu care am cunoscut şi durerile şi lipsurile. Împrejurările ne-au îndepărtat viaţa de ei, dar sufletul meu nu-i va uita niciodată. Poate vei gândi că tot acolo lângă mine trebuie să fie şi ultimul tău locaş. Scoborând în mormânt, eu azi, tu mâine, ne vom înălţa, sunt sigur, acolo unde va fi singura şi dreapta răsplată. Te strâng în braţele mele cu căldură. Te îmbrăţisez cu dragoste. Nici o lacrimă! Ion.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz