2020-08-12 00:38

Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Iohannis de a vizita România

 |  18:46
Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Iohannis de a vizita România

Administrația Prezidențială a informat într-un comunicat că Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Klaus Iohannis de a vizita România, data urmând a fi convenită ulterior.

"Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice", se arată în sursa citată. Klaus Iohannis a fost primit în audiență, vineri dimineață, de Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

"În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, au fost discutate relațiile dintre România și Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excellent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertății religioase, dialogul interreligious și combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, și un schimb de opinii pe teme internaționale de actualitate", a precizat Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis anunțasej oi, la plecarea în vizita oficială la Vatican, că îl va invita pe Papa Francisc să viziteze România și mențion că dorința autorităților române este ca această vizită să aibă loc în 2018, când se sărbătoresc 100 de ani de existență a României moderne. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-15Parerea ta...

ISTORIC
15 Mai 2015

2018 - ? . Se intilneste cu cine mai traieste pina atunci .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz