2019-07-23 04:28

UPDATE PARLAMENT: Vot pozitiv pentru Guvernul Grindeanu. CE MESAJE AU TRANSMIS DRAGNEA ȘI GRINDEANU

 |  15:39
UPDATE PARLAMENT: Vot pozitiv pentru Guvernul Grindeanu. CE MESAJE AU TRANSMIS DRAGNEA ȘI GRINDEANU

La ora 15.00 a început Ședința plenului reunit al Camerei Deputaților şi Senatului în care Guvernul condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu va fi supus votului de încredere al Parlamentului. Cabinetul Grindeanu a obținut votul Parlamentului, cu 296 de voturi pentru și 133 de voturi împotrivă, conform informațiilor Digi24.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu le va prezenta parlamentarilor lista miniștrilor și programul de guvernare. Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuie să întrunească voturile majorității deputaților și senatorilor, adică 232.

În sală sunt prezențI în momentul de faţă 327 parlamentari, potrivit președintelui de ședință, social-democratul Liviu Dragnea.

Miniștrii propuși pentru noul Guvern au fost audiați miercuri de comisiile parlamentare, toți primind aviz favorabil. Viitorul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componență 24 de miniștri, dintre care doi dețin și funcția de vicepremier, și doi miniștri delegați.

De asemenea, prima şedinţă de Guvern urmează să aibă loc la ora 21.00.

UPDATE DISCURS SORIN GRINDEANU

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi-a început discursul din plenul reunit al Parlamentului în care cere votul de încredere mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă "excelentă" de premier. El i-a mulţumit şi lui Liviu Dragnea pentru "echilibru" şi pentru că a fost "un adevărat om de stat".

”Subiectul principal al dezbaterilor e Romania si modul in care noua echipa isi propune sa conduca tara in urmatorii patru ani. Eu va propun alta tinta: Romania normala, va propun ca la finalul mandatului sa avem o tara normala, in care oamenii sa traiasca bine si sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati ca cetatenii europeni. Imi doresc o tara normala, in care lucrurile sa fie asa cum e normal sa fie. In care anormalul sa fie o exceptie, si nu o regula, ca azi.

Primul semn de normalitate e ca politicienii sa respecte ce au promis in campanie. In programul de guvernare veti regasi toate masurile prezentate in campania electorala de presedintele PSD. Masurile au fost votate de romani si e normal sa se regaseasca in programul de guvernare. E normal sa existe o raspundere politica a partidelor care au castigat alegerile” a declarat premierul propus, Sorin Grindeanu.

UPDATE DISCURS LIVIU DRAGNEA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat pe Sorin Grindeanu că trebuie să respecte programul de guvernare al PSD și a transmis că nu vrea ceartă în Parlament.

”Romania are sansa de a porni pe un drum nou, care sa conduca la crestere economica reala si sustenabila. Depinde numai de noi ca acest mandat sa fie diferit de celelalte de pana acum. Depinde numai de noi sa incetam sa privim Romania ca pe un camp de batalie.

Prin vocea mea, transmite hotararea de neclintit ca aplicarea programului de guvernare sa se faca in totalitate, 100%. Vreau ca 2017 sa marcheze inceputul unei perioade de responsabilitate fara precedent in politica. Miza actiunilor noastre nu e doar castigarea campaniei electorale, obtinerea guvernarii. Miza va fi intotdeauna Romania iar tot ce facem noi ca oameni politici se va reflecta in mod necesar in destinul acestei tari si in viata celor care ne-au ales.

Oamenii nu ne-au votat ca sa ne certam intre noi. Nu este un guvern de vedete, de vorbitori la TV, cu legaturi in alte structuri. E un guvern format din oameni tineri, cu experinta, care intelege scopul unic al acestei guvernari: cresterea Romaniei” a spus Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04

In legatura cu acest articol...

LISTA FINALĂ: Cine sunt miniștrii Cabinetului Grindeanu. VEZI FIȘELE BIOGRAFICE
Parerea ta...

ANONIM
04 Ian 2017

DACA ACEST GUVERN SI IN PRINCIPAL PSD NU REALIZEAZA CA-I VOTAT DE MAI PUTIN DE 40% DINTRE ALEGATORI CU DREPT DE VOT RESPECTIV MAI PUTIN DE 25% SI NU REALIZEAZA CA PESTE 50% DINTRE PARLAMENTARI SI GUVERNANTI SUNT LIPSITI DE INTEGRITATE NU-L APUCA PASTELE LA GUVERNARE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray