2020-01-26 02:43

Parlamentarii au tot mai puține INTERDICȚII. S-a modificat legea ANI

 |  21:54
Parlamentarii au tot mai puține INTERDICȚII. S-a modificat legea ANI

Plenul Senatului a adoptat, luni, propunerea legislativă pentru modificarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care încetează unele interdicţii pentru parlamentari.

Plenul şi-a însuşit raportul Comisiei juridice a Senatului, care a eliminat un amendament adoptat de deputaţi şi a reformulat un altul la proiectul pentru care Camera Deputaţilor s-a exprimat în urmă cu o săptămână în calitate de prim for legislativ sesizat.

Articolul reformulat prevede că "interdicţiile aplicate persoanelor care au avut calitatea de senator şi/sau deputat în oricare dintre mandatele cuprinse în perioada 2007 - 2013 în temeiul articolului 25 pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate şi care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în exercitarea oricăruia dintre mandatele de senator şi/sau deputat în perioada 2007 - 2013, până la intrarea în vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, încetează de drept".

Comisia juridică a Senatului a eliminat amendamentul adoptat de Camera Deputaţilor potrivit căruia "persoana eliberată sau destituită din funcţie potrivit prevederilor actuale sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului în care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului în care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-18Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
18 Dec 2017

Pensii si indemnizatii "NESIMTITE". Interdictii MAI PUTINE. Raspundere IOC. Munca DE LOC . SA TOT FII PARLAMENTAR.Asa democratie sa tot fie. NU ESTE BINE. NU VOI MAI MERGE LA VOT . DE CE? PENTRU UNII MUMA SI PENTRU ALTII CIUMA...PACAT. NU CREDEAM CA ASA ESTE IN DEMOCRATIE.
ANONIM
19 Dec 2017

"CINE IMPARTE PARTE ISI FACE". IMUNITATE SI PUTEM FACE CEEA CE VREM. LEGEA E DOAR PENTRU PROSTI. DESTEPTII FAC CE VOR SI AU IMUNITATE...ASTA E DEMOCRATIA DIN ROMANIA
GELU
19 Dec 2017

Acest fel de democratie este la fel de daunator ca si comunismul.
MIREL
19 Dec 2017

Cine e la putere face ce vrea in tara asta. Problema traseismului politic trebuia rezolvata. Eu votez pe cineva si el pleaca din partid. Pai atunci de ce sa mai votez.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine