2020-02-29 00:20

PARLAMENTARII au VOTAT! Ce se întâmplă cu ora de vară în România

 |  11:49
PARLAMENTARII au VOTAT! Ce se întâmplă cu ora de vară în România

Senatorii au respins marți proiectul de lege ca România să renunțe la ora de vară, așa cum au propus mai mulți parlamentari români după ce și la nivel european a fost luată în considerare ideea, anunță Profit.ro.

Ministerul Sănătății arătase că o astfel de măsură este chiar binevenită, având în vedere că trecerea la ora oficială de vară presupune un efort din partea organismului, dar în cele din urmă Guvernul s-a opus adoptării inițiativei legislative.

Parlamentul European (PE) a cerut recent Comisiei Europene (CE) o evaluare ”în profunzime” a avantajelor și dezavantajelor schimbării orei în mod semestrial și să prezinte ”dacă este necesară” o revizuire a directivei care o organizează în cadrul Uniunii Europene (UE).

Românii trec în fiecare an la ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie. Această trecere a avut loc anul acesta la 25 martie, când ceasurile au fost date înainte cu o oră, ziua respectivă fiiind cea mai scurtă din an. Din 25 martie până în 30 octombrie, perioada orei de vară, diferența dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-30Parerea ta...

ANONIMUS
30 Mai 2018

Parlamentul Romaniei este gica contra in multe aspecte doar ca sa fie contra Europei. Renuntarea este chiar benefica pentru copiii mici dar pentru persoane suferinde care le schimba ora de asa de somn si de luat medicamente. Se vede ce fel de parlament avem, de inculti ! Iar mare economie de curent electric nu se face, pentru ca si asa a scazut mult consumul de energie electrica si au crescut tarifele.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine