2019-08-19 16:01

Parlamentarii au VOTAT: Pensii speciale pentru ALEȘII LOCALI

 |  21:08
Parlamentarii au VOTAT: Pensii speciale pentru ALEȘII LOCALI

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a adoptat miercuri un amendament care prevede ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate.

Astfel, un primar de comună ar urma să primească 1250 lei pentru un mandat petrecut la primărie, iar primarul general al Capitalei, care are cea mai mare influenţă, ar urma să primească 2680 de lei.

Sunt calculelel făcute de Digi24 în baza algortimului în care se calculează aceste pensii

Marcel Ciolacu, preşedintele comisiei, spunea că un primar de comună ar urma să ia 800 de ei, iar primarul general 1400 de lei. 

Pensia specială se cumulează cu altă pensie.

"Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acoră drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare", se arată în amendamentul adoptat de Comisie.

O altă modificare le permite aleşilor locali să aibă calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială. 

De asemenea, potrivit propunerii, cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă prevăzut la al. 1 se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0.40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.   Totodată, pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat complet de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene.   Indemnizaţia pentru limită de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public.    Comisia a dat raport favorabil asupra tuturor modificărilor aduse, urmând ca prevederile să intre la votul din Parlament, Senatul având calitate de primă Cameră sesizată, cu toate că judecătorii CCR au admis, miercuri, parţial sesizările PNL şi USR privind hotătârile de constituire a unor Comisii parlamentare speciale. Astfel, CCR a decis că nici Comisia pentru Codul administrativ, nici Comisia privind legile securităţii naţionale nu pot avea drept de iniţiativă legislativă.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

DOAMNE DUMNEZEULE!
06 Iun 2018

Voi înțelegeți ce fac ăștia?! Închid gura celor care vor să dea pe țeavă CE și CUM, răsplătește FIDELITATEA și BANII virați putorilor din Parlament ȘI îi cumpără pentru VIITOR, atât pe cei actuali și pe cei care vor veni după ei...ÎȘI ÎNTĂRESC APARATUL REPRESIV, DUPĂ CE AU ÎMPÂNZIT CASA BOULUI CU NEAMURILE CARE LE FAC CURAT, LE SPALĂ WC-rile, șamd...ACUM, se extind NERUȘINAT, pentru a face ZID între prostime și ei.....
MAPISPEDRAC-NEA
06 Iun 2018

model de mafie cu banii publici
TRADATORI DE TARA
06 Iun 2018

DATI-LE BA TOTUL DEA MOACA . DAR LEGEA CU 300 PARLAMENTARI CIND SE APLICA ??????? DE ATUNCI AU DISPARUT INCA 5 MILIOANE DE CETATENI . LA FEL CA IN ROMA ANTICA A LUI NERO SI CEZAR
LEVST.
07 Iun 2018

iar acestia cateva zeci de mii (trecuti si la zi) de primari, etc, au familii imediate si ma indepartate(rubedenii), au "parteneri" de afaceri, au prieteni si persoane indatorate, etc., per total acestia se ridica chiar la 2 milioane de adulti cu drept de vot, care-i vor sustine pe dragnea & Co., pana in panzele albe si "till the end of time"... Solutia ? Sa o mai repet?
CCR4
07 Iun 2018

hotii jefuiesc tot.pai ccr a declarat neconstitutiona aceasta lege.psd alde pericol de distrugere a tarii.de unde bani?o revolta masiva care sa spulbere acesti banditi .dragnea arestat urgent pune in pericol tara.
MACACPEDRAC-NEA
07 Iun 2018

SI PE GASCA LUI DE IMBUIBATI DIN BANUL PUBLIC . SIMBATA VIN TOTI LINGAII IN PIATA VICTORIEI SA-I MULTUMEASCA CELUI MAI LACOM ANIMAL , TARANULUI FLAUSAT DIN TELEMORMAN . SPER CA #REZIST II VA INTIMPINA CUM SE CUVINE . E TIMPUL UNEI ADEVARATE REVOLUTII , NU CA CEA DIN 89 .
ANONIM
07 Iun 2018

Parlamentul este o adunatura de nulitati umane ce VA TREBUI SA RASPUNDA ct mai curand PENTRU DISTRUGEREA RO.
COSTICA
07 Iun 2018

Un fost presedinte BASESCU spunea " PENSII SI SALARII NESIMTITE" pentru militari. Acuma NU se spune nimic pentru primari...BASESCU a fost blestemat pentru asa ceva...ce sa spunem acuma....Fara comentarii...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray