2019-12-12 13:34

UPDATE. Parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la CCR componenţa Guvernului Ponta III

 |  07:59
UPDATE. Parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la CCR componenţa Guvernului Ponta III

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat marţi seara, în cadrul unei emisiuni TV, că democrat-liberalii, alături de parlamentarii Partidului Mişcarea Populară, au atacat la Curtea Constituţională Hotărârea privind componenţa Guvernului Ponta III.

UPDATE ora 12.31: Liderii USD au decis ca Executivul să nu schimbe programul de guvernare, ci să aştepte decizia Curţii Constituţionale privind validarea noului Guvern, au declarat surse oficiale.

„Am avut numărul nostru de semnături, aveam nevoie de semnături de la ei (parlamentarii PMP n.r.), le-am solicitat şi le-au dat. Cum, de altfel, dacă or să ne anunţe că vor dori să depună o moţiune simplă (…) pe anumite teme şi ne anunţă dinainte vom fi de acord”, a precizat preşedintele PDL, la B1 TV.

Democrat-liberalul a mai spus că PDL nu a atacat Hotărârea privind componenţă noului Guvern la CCR pentru a prelungi criza politică, ci pentru că era un gest firesc al unui partid care a respectat „în permanenţă” Constituţia.

Preşedintele PDL a afirmat anterior, în cadrul zilei de marţi, că democrat-liberalii vor ataca la CCR Hotărârea privind componenţa Guvernului Ponta III, dacă Executivul nu îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra noului program de guvernare.

Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat că va numi miniştrii noului Cabinet Ponta, doar atunci când va exista un program de guvernare, care să reflecte noua realitate politică a Guvernului.

"Voi respecta deciziile anterioare ale CCR și voi numi toți miniștrii în momentul în care condițiile vor fi îndeplinite. Ceea ce eu am solicitat, având în vedere schimbarea extrem de importantă a structurii de susținere a Guvernului în Parlament, să existe un program de guvernare care să reflecte noua realitate politică a Guvernului precum și protocoalele convenite între partenerii din noua majoritate”, a precizat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-03-05

In legatura cu acest articol...

Băsescu, după întâlnirea cu Ponta: O să numesc noii miniștri când va exista un program de guvernare care să reflecte noua realitate politică a Guvernului

Scântei în Parlament! Guvernul Ponta III a fost validat! Antonescu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Parerea ta...

SUCES! SE POATE, AVETI SUSTINE
05 Mar 2014

Foarte bine ca atacati la CCR, trebuie incercat absolut tot pentru a impiedica guv Ponta 3 plus ungurii! Cu atat mai mult cat plagiatorul ne-a anuntat senin ca nu-si asuma noua guvernare, deci nici gura nu-i miroase a usturoi, nu-iasa? Dupa ce vom afla ce ascunde protocolul dintre UDMR si Ponta, nu vom putea sa-l tragem la raspundere, deoarece ar spune sec, zambind ca nu si-a asumat nimic. Si atunci cine-si asuma, tata din mormant? Opozitia trebuie sa se uneasca si sa demaste tot ce pune la cale Dottore, este momentul ca intelepciunea sa-si spuna cuvantul, daca exista. De orgolii nu-i timp! Elena Udrea este singura din cate vad care, realizeaza cat de necesara este Unitatea Dreptei! Cum sa se muste intre ei, lasand ca Ponta si Crin sa creasca in sondaje? Ei trebuie tocati permanent, ei sunt dusmanul Opozitiei!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray