2019-10-19 18:03

Parlamentul a avizat favorabil, dar cu amendamente, referendumul cerut de Iohannis

 |  11:45
Parlamentul a avizat favorabil, dar cu amendamente, referendumul cerut de Iohannis

Parlamentul a acordat un aviz favorabil pentru organizarea referendumului pe Justiție, dar a introdus în document acuzații la adresa lui Klaus Iohannis că încalcă jurisprudența CCR, Constituția și recomandările Comisiei de la Veneția.

Parlamentul a avizat favorabil referendumul cerut de Klaus Iohannis. Au fost însă discuţii intense în parlament pe referendum, căci aleşii opoziţiei au acuzat că puterea a introdus prevederi care îi blochează preşedintelui acţiunile post referendum

Parlamentul a adoptat, miercuri, cu 263 de voturi „pentru”, nouă „împotrivă” şi o abţinere, proiectul de hotărâre privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional pe 26 mai, care conţine mai multe recomandări pentru şeful statului.

PNL și USR au acuzat faptul că PSD și ALDE au denaturat raportul privind referendumul pe justiție solicitat de președintele Klaus Iohannis, incluzând în document prevederi care nu ar fi fost votate în comisiile de resort.

Deputații liberali și cei ai USR au solicitat în repetate rânduri retragerea recomandărilor introduse în hotărârea privind referendumul, dar cererile lor au fost repsinse prin vot de plenul Parlamentului.

UPDATE: Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercuri în şedinţă comună pentru a vota hotărârea referitoare la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea referendumului naţional din 26 mai.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, iar preşedintele Iohannis nu participă la şedinţă.

Marţi, comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului, la solicitarea şefului statului.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că majoritatea parlamentară susţine un aviz favorabil "fără niciun fel de intervenţii".

"Noi, majoritatea, susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului. Că preşedintele doreşte extinderea acestor consultări... Raportul este un aviz favorabil, fără niciun fel de intervenţii", a spus Iordache.

Pe 4 aprilie, şeful statului a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului scrisoarea cu privire la temele referendumului din 26 mai.

UPDATE: Klaus Iohannis nu va fi, cel mai porbabil, în Parlament. Potrivit agendei președintelui, Klaus Iohannis îi va primi mâine, la ora 12.00, la Cotroceni, pe ministrul de stat pentru Cultură şi Mass-media din Republica Federală Germania, Monika Grütters, și pe Însărcinatul Guvernului Federal german pentru imigranți de origine germană și minorități naționale, Bernd Fabritius

La ora 13.00, Klaus Iohannis îi va primi la Cotroceni pe Arthur Mattli, ambasador agreat al Confederației Elvețiene în România, și pe Jiang Yu, ambasador agreat al Republicii Populare Chineze în România. La ora 15.oo, va avea loc la Cotroceni o ceremonie de decorare a unor instituții din domeniul medical.

Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat, marţi, aviz favorabil pentru organizarea referendumului la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a precizat la şedinţa comisiei că majoritatea parlamentară susţine un aviz favorabil "fără niciun fel de intervenţii".

"Noi, majoritatea, susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului. Că preşedintele doreşte extinderea acestor consultări... Raportul este un aviz favorabil fără niciun fel de intervenţii", a spus Iordache, precizând că se preconizează ca avizul favorabil al Comisiilor juridice să intre în plenul Parlamentului miercuri, la ora 10,00.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, care a condus delegaţia PSD la consultările de la Cotroceni, a declarat, vineri, că Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui privind organizarea referendumului în data de 26 mai.

REFERENDUM JUSTIŢIE. Conducerea Parlamentului analizează scrisoarea lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai, acestea fiind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare. "Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesaţi şi-au mai dat o ordonanţă de urgenţă şi trăieşte cu teamă fiecare zi în care este anunţată şedinţă de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaşte", a declarat preşedintele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-17Parerea ta...

ALOO
17 Apr 2019

romania detine presedentia ue si nu a fost in stare sa intre in schengen.macar la sibiu in mai sa faceti anuntul de intrare in spatiul schengen macar cu atat sa se aleaga romania.
MARMADUKE
17 Apr 2019

Daca plavanul era cu adevarat presedintele tuturor romanilor, eram in Shenghen acum.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cu biluţele la vedere Lume, lume, minune mare! Femeia cu părul galben a pus parlamentarii la muncă în sfânta zi de duminică. Vă daţi seama câtă obidă le-a provocat în ultimii 10 ani de nu au mai avut răbdare cu avizele de arestare până luni? Foştii ei colegi din PDL şi-au scos biluţele la vedere, să facă dovada că au votat bărbăteşte pentru încătuşare. Cu acest prilej, Vasile Blaga şi-a amintit că Victor Ponta a fost cândva avocatul familiei Cocoş. Rămâne de văzut cine va fi avocatul lui Ponta, când va fi chemat, tuns şi frezat, de mână cu tata-socru, la procuratură
09 Feb 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray