2020-02-18 22:01

Parlamentul European are rezerve în privinţa unor comisari desemnaţi, printre care şi Corina Creţu

 |  11:19
Parlamentul European are rezerve în privinţa unor comisari desemnaţi, printre care şi Corina Creţu

Parlamentul European (PE) şi-a exprimat rezervele în privinţa a cel puţin şase comisari desemnaţi, printre aceştia numărându-se şi Corina Creţu. Un număr de 21 de audieri au fost deja încheiate, iar alte şase urmează să aibă loc, relatează site-ul EurActiv.com, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, europarlamentarii cehi au fost primii care au recunoscut că Vera Jourova, comisar desemnat de Cehia pentru Justiţie, Protecţia Consumatorului şi Egalitatea de Gen, ar putea fi luată "ostatică" de Parlament în urma prestaţiei sale din cadrul audierilor.

Ei au mai precizat că un alt candidat, spaniolul Miguel Arias Cañete, reprezintă o problemă şi mai mare, iar Jourova s-ar putea pregăti pentru a obţine portofoliul energiei, care îi fusese repartizat lui Cañete.

Se pare că şi ungarul Tibor Navracsics, desemnat pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Cetăţenie, se află în dificultate, în principal din cauza faptului că este considerat un susţinător loial al modelului de "democraţie neliberală" promovat de premierul Viktor Orban.

Candidata României Corina Creţu, desemantă drept comisar pentru Politică Regională, este de asemenea într-o situaţie incertă, iar Partidul Popular European de centru-dreapta consideră prestaţia sa neconvingătoare. Cañete şi Navracsiscs sunt afiliaţi PPE, în timp ce Jourova este socialistă.

Alţi doi comisari desemnaţi sunt în vizorul PE. Francezul Pierre Moscovici, căruia Juncker i-a încredinţat portofoliul Economiei şi Afacerilor Financiare, este suspectat că ar permite ţării sale să depăşească deficitul bugetar fără a suporta sancţiuni.

În mod similar, britanicul Jonathan Hill, comisar desemnat pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare şi Piaţa de Capital, este văzut de unii europarlamentari drept trimisul Londrei în Executivul UE şi a fost numit "lupul paznic la oi".

Audierile se vor încheia pe data de 7 octombrie. În teorie, Juncker poate redistribui portofoliile sau chiar le poate cere ţărilor membre să desemneze un alt candidat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-03Parerea ta...

INCOGNITO
03 Oct 2014

Ei, şi cu toate acestea, doamna Corina CREŢU VA RĂMÂNE comisarul european pe Politici Regionale. Spre marea disperare a băsiştilor (în frunte chiar cu Chiorul)!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine