2020-06-03 13:34

Parlamentul se reuneşte pentru a citi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3

 |  07:08
Parlamentul se reuneşte pentru a citi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3

Parlamentul se reuneşte joi în şedinţă comună, pentru citirea moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL şi care se intitulează "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii". Moţiunea va fi dezbătută la începutul săptămânii viitoare, după alegerile europarlamentare, din data de 25 mai.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru prezentarea moţiunii de cenzuză, este programat să înceapă la ora 12.00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a transmis parlamentarilor din Opoziţie să suspende campania electorală şi să fie prezenţi la Parlament, pentru a asigura cvorumul necesar pentru citirea moţiunii de cenzură.

"Eu îi rog pe colegii din opoziţie să-şi suspende campania electorală şi să vină joi, la ora 12.00, pentru a avea cvorum la plenul reunit. Le reamintesc, şi la ultima moţiune a domnului Boc a fost invocată această chestiune şi s-a amânat câteva săptămâni", a afirmat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a sublniat „parlamentarii opoziţiei să fie prezenţi pentru a putea citi moţiunea opoziţiei, că doar nu este a guvernării”.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3 a fost iniţiată de PNL, iar la demersul liberalilor s-au alăturat şi celelalte partide din opoziţie.

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă Birourilor Permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

De asemenea, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor aleşi.

În cazul în care moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine