2019-08-20 16:07

Partidul legionar Totul pentru Ţară a intrat în legalitate

 |  21:01
Partidul legionar Totul pentru Ţară a intrat în legalitate

Verdict istoric pentru un partid legionar. Pe 18 septembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat recursul făcut de Procuratură. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă, aşa că Partidul Totul pentru Ţară funcţionează acum legal, iar asumarea trecutului legionar nu mai poate fi considerată fascism. Cu toate acestea, conducerea partidului, reprezentată de Florin Dobrescu, acuză PSD – „urmaşi ai comuniştilor”- şi pe Victor Ponta că îi hărţuie în justiţie de teamă că ar putea câştiga detaşat la electorale.

Red.: Când au început problemele politice?

Florin Dobrescu: Între 1996 şi până în noiembrie 1998, nu au fost probleme. Apoi au intervenit mai multe impedimente. În acel an a fost adoptată noua Lege electorală, care prevedea pentru alegerile parlamentare ca, pe lângă candidaturile în colegii uninominale, fiecare candidat să depună o garanţie reprezentând 6 salarii minime pe economie. Îmi amintesc că în 2008 această sumă era de 2.400 de lei pentru fiecare candidat, astăzi ea se ridică la 3.600 de lei. Aceste garanţii nu se returnează decât în următoarele cazuri: dacă în colegiul respectiv candidatul obţine minimum 50% sau dacă la nivel naţional partidul obţine peste 2%. Este lesne de intuit că, în aceste condiţii deosebit de restrictive, este descurajată participarea oamenilor la alegeri pe listele unui parid. Pentru partidele mici, această lege practic a spulberat orice posibilitate de participare semnificativă la nivel naţional. Oamenii noştri, membrii şi simpatizanţii, ar fi fost însă dispuşi la acest sacrificiu.

Ce i-a reţinut să investească?

În condiţiile în care încă din septembrie 2007, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti deschisese o acţiune de dizolvare pe cale legală a partidului, foarte puţini oameni mai erau dispuşi să rişte să facă această investiţie. Acuzaţia a fost neîndeplinirea art. 46-48 din Legea 14/2003 a partidelor politice. Legea spune că neîndeplinirea unui număr de minimum 50.000 de voturi la 2 scrutinuri consecutive la nivel naţional, locale sau parlamentare, nu contează, duce la dizolvarea organizaţiei pentru „neîndeplinirea obiectivelor politice”.

Ne-a costat două scrutinuri

Cum a decurs procesul şi ce a urmat în plan politic?

După consumarea alegerilor din 2008, în noiembrie, Tribunalul Bucureşti a finalizat procesul, respingând acţiunea Procuraturii ca neîntemeiată. Referatul în baza căruia Parchetul deschisese acţiunea era o aberaţie, fiind viciat de numeroase nonsensuri şi greşeli de abordare. Dar pe noi asta ne-a costat două scrutinuri. A urmat o perioadă în care veteranii au făcut transferul către tânăra generaţie, aşa că din 2009 putem spune că tinerii au avut decizia în acest partid. În noiembrie 2011, Congresul a decis să facem o nouă încercare de recăpătare a titulaturii noastre istorice. În 1993, deşi veteranii legionari au depus actele de constituire a Partidului Totul pentru Ţară la Tribunal, procurorul de şedinţă a obiectat, invocând faptul că aceasta este denumirea partidului legionar interbelic, iar instanţa nu a mai permis legalizarea sub acest nume. Aşa s-a convenit să rămână cu titulatura Partidul pentru Patrie. În 2011, am cerut revenirea la titulatura iniţială, iar Tribunalul Bucureşti ne-a admis cererea.

Ce sentimente v-au încercat atunci şi ce a urmat?

Am considerat că Justiţia a făcut progrese şi era normal să nu se repete scene din instanţele de pe vremea lui Ion Iliescu. Dar în iulie 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti ne-a deschis un alt proces de dizolvare, sub acuzaţia de fascism, antisemitism, xenofobie şi activitate contrară ordinii de drept. Baza acestei acuzaţii era dată de OUG nr. 31/2002, Parchetul reproşându-ne faptul că participăm la comemorarea unor lideri legionari, precum Corneliu Zelea Codreanu, Horia Sima, că utilizăm o simbolistică inspirată din cea legionară, semnul nostru fiind interpretat ca o stilizare a simbolului Gărzii de Fier, că ne declarăm continuatori ai Partidului Totul pentru Ţară interbelic, care a funcţionat ca expresie politică a Mişcării Legionare. Apoi ne-a acuzat că avem printre noi vechi comandanţi legionari, cazul lui Gheorghe Grecu, decedat în 2012 la 99 de ani. Probele erau luate de pe site-ul nostru, dar şi din diverse alte publicaţii. Procuratura făcea următorul raţionament: Mişcarea Legionară a fost fascistă, automat aceşti oameni care continuă ideile respective sunt fascişti şi se află sub incidenţa OUG 31/2002.

Ce argumente aţi adus în apărare?

Pe de o parte, faptul că Mişcarea Legionară nu a fost fascistă, că istoricii români şi occidentali sunt departe de a se fi pus de acord cu acest aspect. Am depus extrase din lucrările unor prestigioşi istorici precum Neagu Djuvara, Francisco Veiga, Andreas Hilgrubar etc. Am arătat că Mişcarea Legionară şi liderii ei nu au fost incriminaţi de Tribunalul de la Nurnberg şi nici nu s-au regăsit pe lista internaţională a organizaţiilor colaboraţioniste cu fasciştii şi naziştii, aşa cum au fost Crucile cu Săgeţi din Ungaria, Hlinka Garda din Slovacia, Ustasha din Croaţia, Armata Naţională Rusă a lui Vlasov, toţi aceştia fiind extrădaţi de occidentali în ţările de baştină, unde au fost condamnaţi şi executaţi. Am depus documente pe care le avem în posesie, atât din Vest, cât şi din arhivele Securităţii. Argumentele noastre au fost zdrobitoare. Unul din ele era acela că alte instanţe româneşti după 1990 au acordat drepturile aferente Decretului Lege 118/1990 referitor la pensii deţinuţilor politici condamnaţi ca legionari de comunişti, deşi decretul respectiv exclude de la indemnizaţii pe cei ce au fost condamnaţi ca fascişti, tribunalele hotărând că legionarismul nu poate fi considerat fascism.

Ce a decis Tribunalul Bucureşti?

După un an, în 22 iunie 2013, am câştigat procesul. Procuratura a făcut apel, pe care l-am câştigat joi, pe 18 septembrie a.c. Dar pe noi acest proces ne-a costat încă o campanie electorală. De această dată circumstanţele erau mult mai grave. Era vorba de dizolvare sub acuzaţia de fascism, antisemitism, pentru care legea prevede condamnări de la 3 luni la 15 ani şi amenzi colosale. Majoritatea membrilor şi simpatizanţilor noştri au preferat să nu se implice de astă dată pe listele partidului, temându-se de dizolvarea care ar fi atras automat incriminări penale individuale.

Nu Victor Ponta conduce PSD, ci baronii locali îl conduc pe el

Cine se teme de legionari?

De legionari se tem comuniştii şi când spun asta mă refer la toate formulele sub care oamenii care au controlat România înainte de 1989 care se manifestă şi azi în toate domeniile de activitate. Comuniştii i-au considerat întotdeauna pe legionari drept cei mai de temut adversari. De când a venit Guvernul Ponta au început toate necazurile noastre. Din 2012, de când Ponta şi PSD au preluat guvernarea, am cunoscut două procese de dizolvare şi un dosar penal. Noi credem că descendenţii partidului comunist şi ai Securităţii din PSD se tem de un reviriment al naţionalismului moderat, dar intransigent cu corupţia. Mai ştim că nu Victor Ponta conduce PSD, ci baronii locali îl conduc pe el. Din 1990 încoace, partidul lui Ion Iliescu a avut întotdeauna atitudini ostile faţă de noi. În primii ani după 1990 oamenii noştri erau urmăriţi de serviciile secrete în mod ostentativ.

Ce candidat veţi susţine în această campanie electorală?

Vom susţine fără îndoială unul din candidaţii dreptei, pentru că avem convingerea că Victor Ponta şi PSD trebuie opriţi, pentru binele României. El are filiaţii evidente pentru Moscova şi Beijing. Trăim zile tulburi, asemănătoare cu cele din 1945-1947. Suntem la răspântie şi părăsirea foii de parcurs alături de aliaţii noştri din NATO şi UE ar fi un dezastru iremediabil pentru România.

Cine sunt legionarii secolului XXI

Partidul Totul pentru Ţară a fost reînfiinţat în 1993 de un grup de iniţiativă alcătuit din vechi militanţi ai Mişcării Legionare, comandanţi legionari şi foşti şefi ai Frăţiilor de Cruce, în frunte cu Nistor Chioreanu. Ideile de bază care i-au reunit au fost aceleaşi ca şi în perioada interbelică: dragoste de ţară, credinţa în Dumnezeu, cinste, ordine, moralitate în viaţa publică. În 1993, partidul avea doar câteva sute de membri, majoritatea de 70-80 de ani. Acum se vorbeşte de 5.000 de membri, din care doar un nucleu de circa 100 pot fi consideraţi cu activitate permanentă, săptămânală. Congresul se întruneşte din 2 în 2 ani, iar forul executiv de conducere este reprezentat de Consiliul Politic, alcătuit din 15 membri, un preşedinte, un preşedinte executiv, un secretar general, 4 vicepreşedinţi cu atribuţii regionale de organizare, şi câţiva consilieri politici.

Florin Dobrescu, preşedinte executiv PTpT

La 22 de ani, în 1996 s-a înscris în PTpT. Acum are 41 de ani, este profesor de geografie şi conduce o editură. A fost ales preşedinte executiv la congresul din noiembrie 2011, după ce fusese ani întregi secretar general. Din mai 1996 a participat la toate scrutinele electorale pentru alegerile locale şi parlamentare. Sediul Partidului Totul pentru Ţară a fost construit prin forţe proprii pe str. Veseliei din Ferentari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-24

Mai multe imagini:
Partidul legionar Totul pentru Ţară a intrat în legalitate
zoom
Partidul legionar Totul pentru Ţară a intrat în legalitate
zoom
Partidul legionar Totul pentru Ţară a intrat în legalitate
zoom

Partidul legionar Totul pentru Ţară a intrat în legalitate
zoom
Parerea ta...

PARTIZANU
25 Sep 2014

Felicitari! E nevoie de legionari astazi, cand coruptia e in floare si neocomunistii ne conduc!
PERFFECT!
25 Sep 2014

DE acord cu Partizanu!
CROCODILUL FLAMAND
25 Sep 2014

Da dar voi nu stiti visul comunistilor bolsevici-sa vada toti legionarii la un loc ca sa-i distruga Poate asa le faceti jocul bolsevicilor,nu v-ati gandit si la chestia asta?E un drum foarte periculos,ceva de genul ori la bal ori la spital Hidra nu doarme,doar se preface adormita,mare atentie cu chestia asta
GHITA DORU
25 Sep 2014

traiasca legiunea, adresa filialei din braSOV. VA ROG
MH
25 Sep 2014

Actualul partid asa zis legiionar nu este nici macar o copie palida a ceea ce a fost in perioada interbelica Miscarea Legionara. Astazi sunt niste sfertodocti care fac jocuri mizere unor interese, iar cei mai multi dintre ei nici macar nu-si dau seama. TRISTA TARA!
GICA
26 Sep 2014

Traiasca legiunea...la Tancabesti alaturi de comandatelul ZELINSKI CODREANU.
ROMANIA DOAR PENTRU ROMANI
20 Ian 2015

Camarazi, sincere felicitari si Capitanul sa vegheze in continuare asupra Romaniei.
ADEVARUL
21 Ian 2015

Nunta Zamfirei din strada Veseliei , Vanghelion veghiaza . sa-l caute pe Mircea Dogaru - cel mai mare Patriot Istorolog Romanolog , ia lecti de la el .
PATRIOTUL
22 Mar 2015

Vá multumesc pentru cá existá oameni care iubesc scumpa ROMÂNIE.
PATRIOTUL
22 Mar 2015

Vrem o tará FÁRÁ CORUPTI ,o ROMÂNIE pentru ROMÂNI curati la suflet.
VASILE
01 Aug 2015

Sa dea Dzeu sa se ridice acest partid si sa puna capat cu hotiile in aceasta tara ca prea multi hoti mai sunt in aceasta tara si mai ales calare pe functiile mari care au de unde fura.
VASILE
01 Aug 2015

Sa dea Dzeu sa se ridice acest partid si sa puna capat cu hotiile in aceasta tara ca prea multi hoti mai sunt in aceasta tara si mai ales calare pe functiile mari care au de unde fura.
STEJăREL
24 Ian 2016

La Tunari se află un domn Codreanu?
UN ROMAN INDIGNAT
19 Feb 2016

Stimati Camarazi Sint un simpatizant al PPP De citeva luni m am reintors in tara din motive personale, unde m am reintilnit cu acelasi sistem social pe care l am lasat acum aproape 3 decenii,cu o coruptie politica generalizata, cu valori morale nule, cu 2 clase sociale, una saraca lipita pamintului si cealalta de o opulenta pantagruelica, cu alte cuvinte, un haos social, o intoxicare informationala incomensurabila in mas –media, lipsa bunului simt la toate nivelurile sociale, legi ce apar si dispar ca ciupercile, *exemplu tovarasul dragnea seful PSD are insomni daca nu creaza o noua lege, cea a vinzarii oualor de ratoi in piata Obor sau cea a denigrarii, la urma urmei este aceasi*,in Elvetia o noua lege poate fi aplicata doar dupa votul majoritar a celor 8.000.000 de cetateni,*CA LA NOI*, o justitie care apara interesele anumitor paturi sociale,unde nu functioneaza nimic omeneste,*exemplu, lucrari stiintifice scrise in inchisori,de fapt acesta este scopul acestor institutii ,scrierea lucrarilor stiintifice a baterii apei in piua, ce pacat ca acesti detinuti de elita nu si au ispasit pedepsele si crearea acestor lucrari de doctorat de semidocti care nu prea cunosc limba romana literara,avind mai de graba nevoie de un curs de alfabetizare, cu turtoi,arpacas,zeama chioara de varza,cartofi si fasole la Sighet, Gherla,Aiud,Jilava,Pitesti,Poarta Alba,Cavnic, Rimnicul Sarat,Periprava,Galati,Timisoara si celelalte inchisori din perioada 1946-1989 ale tavalugului cirpei rosii de la rasarit prin reprezentantii ei,adica tovarasii , parte din ei care umplu panarama politica de azi, sint revoltat,indignat, rusinat, deziluzionat si socat de ceea ce vad in propria mi tara/ Motiv pentru care va adresez aceasta rinduri in a incerca sa reparam ceea ce se mai poate repara, propunind un plan de salvare a situatiei existente folosindu ne experienta , abilitatile ,cunostintele ,relatiile noastre ,a celor care mai avem un pic de bun simt indiferent de orientarea politica,
UN ROMAN INDIGNAT
19 Feb 2016

banul innebunesc fiinta umana fara exceptie, de aceea putem crea o clasa politica cit de cit sanatoasa si ce e mai important controlabila cu atributii si raspunderi bine definite, cu mandate determinate nu pe viata ca regii si fara imunitati parlamentare si salarii astronomice,* un detaliu, primul ministru al Danemarcii merge adesea la birou cu bicicleta ,nu cu o armata dupa el ca tovarasul oprea , fost ministru la mi ,de o aroganta incomensurabila cu un Audi 8 de ultima generatie platit de cetatenii contribuabili ai acestei tari*SCANDALOS ,numarul senatorilor, parlamentarilor poate fi redus drastic Ce cred ca se poate face in concret; Crearea unui partid ,o organizatie politica cu un nume decent. simplu fie Republican. al Poporului.Cetatenesc etc, crearea unei plataforme electorale sanatoase,captarea a cit mai multi membrii din rindurile apropiatilor,prietenilor,, folosirea internetului,cooptarea diasporei formarea unei pepiniere de viitori deputati,crearea unui nucleu de conducere ,cautarea de specialisti,in speta avocati pentru crearea unei baze de pornire, alegerile apropiate fiind o buna ocazie, In incheiere imi cer scuze pentru eventualele incongruente de redactare si urmele de umor cu care am inpodobit aceste rind Un roman indignat
MARIAN
20 Apr 2016

Traiasca legiunea Arhanghelului Mihail!!! Un contact pt ploiesti va rog
CATALIN
14 Mai 2016

Da este nevoie de noul partid Legionar. Oamenii lor sunt nationalisti si lupta contra coruptiei, a jafului national, a tradarii de neam si tara. Sunt in strainatate dar cand vin in tara ma inscriu si eu. Sunt nationalist, cinstit, nu iubesc hotia minciuna. Detest pe evrei si pe masoni care in momentul de fata conduc lumea la un dezastru mondial. Vor sa ne fure tara cu toate bogatiile ei. Vor ca romanii sa plece din tara si sa ne ea ei locul. Frati Romani nu trebuie permis asa ceva pt ca in anii ce vor urma natiunea noastra nu va mai exista. Si trebuie urgent facut ceva pana nu este prea tarziu. Dumnezeu sa ajute neammului meu Romanesc! Traiasca Legiunea!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray