2020-02-16 22:08

Partidul Albei ca Zăpada ar putea câştiga alegerile din 2012

 |  19:12
Partidul Albei ca Zăpada ar putea câştiga alegerile din 2012

Consilierului preşedintelui Băsescu, Sebastian Lăzăroiu,a anunţat ieri că partidul lui Dan Diaconescu a juns în sondaje la 20% şi lasăsă se înţeleagă că sunt şanse ca un viitor partid ar putea fi dominant la alegeriledin 2012.

SebastianLăzăroiu a făcut ieri pe un blog previziuni pentru scrutinul din 2012. El ascris pe blogul colectiv blogary.ro că un sondaj foarte recent arată următoareadistribuţie a intenţiilor de vot: 26%, 26%, 20%, 15%, 7%. Refuzând să dea numeleinstitutului de sondare sau a partidelor care deţin precentele de mai sus. Ulterior,el a recunoscut pentru HotNews că cel cotat cu 20% este Partidul Poporului, înfiinţatde Dan Diaconescu. “Trebuie să recunoaştem că e o schimbare spectaculoasă faţăde sondajele din primăvară: 35%, 34%, 20%. Evident, schimbarea a fost generatăde măsurile de austeritate - pentru prima oară statul îţi ia nu-ţi mai dă (sauîţi ia ce ţi-a dat, cu toate vinovăţiile împărţite) şi de apariţia pe scenapublică a Partidului Poporului - OTV (un post de televiziune care putea intralejer în Parlament doar cu audienţele pe care le făcea)”, a mai scris Lăzăroiu.El adaugă că PP a schimbat dinamica intenţiilor de vot imediat după anunţareamăsurilor de austeritate. “Dacă vreţi să înţelegeţi mai multe amintiţi-vă dedinamica opţiunilor din 2000. Mai exact, cine scădea atunci când altcinevacreştea”, continuă Lăzăroiu să se joace cu cititorii blogului.

Dominant unpartid nou

Încredereaîn vechile partide şi lideri s-a prăbuşit, mai arată consilierul preşedintelui,iar PP este, deocamdată, “un simptom, nu un efect”. “Dacă ştim să citim cauzeleputem înţelege mai bine posibilele efecte”, continuă el. Şi uite aşa Lăzăroiu,bazându-se pe aceste efecte, folosind personaje din poveşti, prezintă odistribuţie probabilă a voturilor în 2012: Scufiţa Roşie (probabil PSD) 26%, Fetiţacu chibrituri - 25%, Moş Crăciun - 23%, Capra cu trei iezi - 15%. O altăvariantă pe care o indică este introduce un personaj nou: Albă ca Zăpada - 35%,Scufiţa Roşie- 26%, Fetiţa cu chibrituri - 12%, Moş Crăciun - 12%, Capra cutrei iezi - 8%. Lăzăroiu spune că după aceste rezultate pot fi înţelese maibine mişcările lui Crin Antonescu, sloganul lui Victor Ponta “venim laguvernare după anticipate” sau faptul că în PDL încă nu sunt motive de panică.“Dacă va fi un singur partid dominant în 2012 atunci pot să vă garantez unsingur lucru: nu va fi nici unul din cele pe care le ştiţi deja. Dacă nu va fiun singur partid dominant, atunci vor fi trei. Şi toate trei personaje de basm”,încheie Lăzăroiu ghicitoarea sa.

Sociologiidau alte cifre

Ziarul “Puterea”a consultat mai mulţi sociologi care efectuează în această perioadă sondaje deopinie pentru diverşi clienţi politici. Vasile Dîncu,şeful IRES, susţine că „este exagerată” cotarea Partidului Poporului la 20%. „Emult prea mult, din datele noastre partidul lui Diaconescu este cotat cu 8-9procente, maxim 10”, ne-a declarat Dîncu. Potrivit unui sondaj recent, de lajumătatea lunii august, sondaj confirmat de Vasile Dîncu, ordinea înpreferinţele românilor ar fi: PSD - 36%, PNL - 26%, PDL - 16%, PartidulPoporului - 9%, PRM - 7%. O cercetare recentă a celor de la CCSB înregistreazăPartidul Poporului cu o intenţie de vot de 12%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14

Mai multe imagini:
Partidul Albei ca Zăpada ar putea câştiga alegerile din 2012
zoom
Parerea ta...

SORINOVICI
31 Aug 2010

?ti?i a cui este, de fapt, uria?a avere a lui Dan Diaconescu? A mafiotului Nicu Ghear?! Apropo de asta Nicu Gheara, cu cine se tine din Politie de il scapa basma curata in toate dosarele in care este acuzat de crima organizata si de retea de spargeri de locuinte, ce COMPLICITATE exista intre IGP din Bucuresti si respectivul MAFIOT de vreme ce DE CATE ORI SUNT RAZII OAMENII LUI SUNt anuntati dinainte cu cateva ORE Si se fac NEVAZUTI ! de mafiotul ala de DD de la Otv la fel ! Legatii MAI repede!.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine