2020-02-21 18:05

Partidul Democrat Liberal i-a depăşit în premieră pe comuniştii lui Voronin

 |  18:05
Partidul Democrat Liberal i-a depăşit în premieră pe comuniştii lui Voronin

PartidulLiberal Democrat, formaţiunea condusă de premierul Vlad Filat,conduce în preferinţele electorale din Republica Moldova. Potrivit rezultatelorunui sondaj de opinie dat publicităţiiluni de IMAS Chişinău, partidul lui Filat a depăşit în premieră PartidulComuniştilor, condus de Vladimir Voronin.

PartidulComuniştilor (PCRM) este la egalitate pe poziţia a doua în topul încrederiipopulaţieicu Partidul Democrat (PDM) condus de Marian Lupu, fostulpreşedinte al Parlamentului, cel care a părăsit Partidul Comunist dupăalegerile parlamentare din 5 aprilie, ale căror rezultate au fost contestate înstradă de populaţie. Astfel, 42% dintrepersoanele chestionateauspus că au încredere în PLDM, 35% au încredere în PCRM, respectiv în PDM, iarPartidul Liberal se bucură de o încredere de 30%. Sondajul nu a prezentatintenţiile de vot ale populaţiei, ci numai cota de încredere a partidelorpolitice.

În ceea cepriveşte încrederea în instituţiile statului, 39% dintre cei intervievaţi auindicat Guvernul de la Chişinău, care înregistrează o uşoară creştere încomparaţie cu rezultatele sondajului IMAS din aprilie anul acesta (35%). Pelocul al doilea la capitolul încredere a populaţiei în instituţiise aflăParlamentulcu 37%, faţă de 32% în aprilie anul acesta, urmat dePreşedinţie, cu 32%, cu un procent mai mult în comparaţie cu rezultatelesondajului IMAS din urmă cu cinci luni. De asemenea, 30% dintre persoaneleintervievate au spus că Justiţia este instituţia în care au cea mai mareîncredere, faţă de 26% înregistrate în aprilie. Rezultatele sondajului realizatde IMAS Chişinău arată însă că Biserica se află în continuare pe primul loc înceea ce priveşte încrederea din partea populaţiei, cu 80%. Deasemenea,63% dintre persoanele chestionate au spus că au încredere înArmată, iar 54% în Primărie. Presa se bucură, şi ea, de încrederea a 53% dintrecei cetăţenii moldoveni intervievaţi în cadrul sondajului realizat de IMASChişinău.

Sondajul afost realizat de IMAS Chişinău în perioada 26 iulie - 12 august 2010 pe uneşantion reprezentativ pentru populaţia adultă a R. Moldova (exceptândTransnistria) de 2.012 persoane, având o marjă de eroare de plus/minus 2,2%.

În RepublicaMoldova urmează a avea loc alegeri parlamentare anticipate şi alegeriprezidenţiale, carevorfi convocate dupăreferendumulconstituţional din 5 septembrie. Cel mai probabil, la acest referendum se vadecide că şeful statului nu mai este ales de Parlament, ci prin vot direct.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine