2020-03-30 17:00

Pavelescu: Am încercat să negociem cu aripa Radu Sârbu, dar nu am ajuns prea departe

 |  15:21
Pavelescu: Am încercat să negociem cu aripa Radu Sârbu, dar nu am ajuns prea departe

Aurelian Pavelescu, unic candidat la şefia PNŢCD, a declarat, sâmbătă,la Congresul partidului, că reprezentanţi ai conducerii au încercat sănegocieze cu aripa Radu Sârbu, însă discuţiile nu au ajuns prea departe, pentrucă s-a dorit inclusiv respectarea ordinii statutare în cazul acestora.

Aurelian Pavelescu a afirmat, în faţa delegaţilor la CongresulExtraordinar al PNŢCD, că reprezentanţii conducerii partidului au făcuteforturi atât pentru atragerea de noi membri, dar şi pentru readucerea înpartid a celor care au plecat dezamăgiţi din PNŢCD.

EL i-a informat pe delegaţi în legătură cu dialogul pe care conducereapartidului a încercat să îl realizeze cu persoanele care "s-au pus înafara partidului de multă vreme".

"Au fost tot felul de discuţii, de negocieri, unele formale, altelemai puţin formale, s-au făcut apropieri, sunt persoane care au venit lapartidul mamă şi se află în sală, persoane care au părăsit aşa-zisa aripăSârbu. În acest moment, partidul statutar este foarte puternic", amenţionat el.

Pavelescu a arătat că membrii din conducerea PNŢCD au purtat negocieriîndelungi, practic cu toţi reprezentanţii de vază ai "aşa-zisei aripi",dar că, din păcate, nu s-a putut să se ajungă prea departe în negocieri, pentrucă, în cadrul acestor discuţii, conducerea partidului n-a fost niciodată deacord să renunţe la ordinea statutară.

"Prima condiţie pe care pe care le-am pus-o şi le-o pun şi acum şimâine, dacă vor dori să vorbim, este aceea că orice conciliere cu persoane cares-au aşezat în afara partidului statutar nu se va face decât în limitelestatutului. Nu pot, nu vreau şi nici dumneavoastră nu vreţi să negociemstatutul", a arătat Aurelian Pavelescu.

El a mai afirmat că atâta vreme cât PNŢCD a negociat statutul "s-auformat tot felul de aripi, aripioare, multe felii au existat în acest partid,mulţi patroni, mulţi feudali, partidul s-a dus în jos".

Pavelescu a mai spus că este momentul ca partidul să se unifice în jurulstatutului, el adăugând că acolo unde este statutul, este partidul.

"A face comisii mixte, tot felul de înţelegeri pe sub mese şiechipe pe care să le impunem apoi partidului este inacceptabil", a maiafirmat candidatul la funcţia de preşedinte al PNŢCD, el adăugând că uniidintre cei care spun că vor dialog au fost prezenţi la intrarea în PalatulParlamentului pentru a încerca să boicoteze Congresul Extraordinar al PNŢCD.

În 24 august 2008, Congresul Extraordinar al PNŢCD l-a ales pe RaduSârbu în funcţia de preşedinte, acesta fiind reconfirmat în funcţie în 27septembrie 2009. Congresul a fost contestat de Marian Miluţ, care a convocat şiel o reuniune similară, pentru a fi reconfirmat în funcţie.

printr-o scrisoare prezentată, în 22 mai, ConsiliuluiNaţional de Conducere, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate maibune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitateşi că invidia e duşmanul redresării partidului.

Liderul ţărănist Radu Sârbu aprecia că Marian Miluţ a demisionat dintr-ofuncţie din care fusese oricum înlocuit în 2008 în urma unui congres alpartidului şi spunea că se vor face demersuri pentru reconcilierea celor douăaripi ale partidului.

Fostul lider ţărănist uşurează calea cătreunificarea celor două ramuri ale partidului

Aurelian Pavelescu a preluat funcţia de preşedinte al PNŢCD după ceMarian Miluţ a demisionat de la conducerea partidului, dar şi din formaţiuneaţărănistă, iar CNC a decis să împuternicească Biroul Naţional de Conducerepentru organizarea unui congres de reconciliere şi unificare a forţelor PNŢCD.

În 8 iulie, un grup de seniori PNŢCD, printre care se număraupreşedintele de onoare al partidului Ion Diaconescu, Gabriel Ţepelea, NicolaeIonescu Galbeni şi Rodica Coposu, sora fruntaşului ţărănist Corneliu Coposu, aufăcut un apel la membrii formaţiunii să organizeze un congres de reunificare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine