2020-04-08 09:53

PC cere Parlamentului European demiterea vicepreşedintelui Laszlo Tokes

 |  16:31
PC cere Parlamentului European demiterea vicepreşedintelui Laszlo Tokes

Partidul Conservatora trimis preşedintelui Parlamentului European o scrisoare prin care solicităsuspendarea din funcţieavicepreşedinteluiPE,LaszloTokes,pentrudeclaraţiilepecarele-afăcut,cuprivirelasuveranitateaşiintegritateateritorială a României. PC îl acuză pe Tokes de"chemarea la luptă pentru obţinerea de enclave etnice". "Având în vedere spiritul Uniunii Europene, precum şi intenţiilePărinţilor Fondatori de a institui cooperarea între statele şi naţiunileEuropei, intenţii sintetizate în Declaraţia Schumann din 1950, potrivit căreia «Contribuţiape care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă esteindispensabilă menţinerii unor relaţii paşnice», vă aducem la cunoştinţădeclaraţiile extrem de grave pronunţate de vicepreşedintele ParlamentuluiEuropean pe data de 23 iulie 2010, la Băile Tuşnad, care aduc atingeresuveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat membru al UniuniiEuropene, şi care reprezintă o formă de instigare la mişcări de stradă înscopul enclavizării etnice şi dezmembrării statului român", acesta este un paragraf din scriosoareape care Partidul Conservator o va trimite preşedintelui Parlamentului European,Jerzy Buzek. Membrii PartiduluiConservator solicită preşedintelui Parlamentului European schimbareavicepreşedintelui Parlamentului European. Aceştia sunt de părere "că este unsemnal dat întregii comunităţi europene că nu toleraţi intoleranţa şi cădreptul la libera exprimare, precum şi imunitatea declaraţiilor politice nutrebuie folosite pentru a instiga la violenţă şi conflicte entice”.

"Până când Parlamentul European nu se va dezicede declaraţiile extremiste ale domnului Laszlo Tokes, retrăgându-i funcţia pecare o ocupă şi delimitându-se public de iniţiativele sale enclavizante,instituţia pe care o conduceţi poate fi asociată cu tensiunile etnice şi cu evoluţiileulterioare negative pe care demersuri precum cel al domnului Laszlo Tokes lepoate produce, semai arată în scrisoare.

Partidul Conservator afirmăcă Româniaeste un model de respectare a drepturilor minorităţilor care au, la aceastăoră, mai multe drepturi decât majoritatea şi că intervenţii de genul celorpracticate de domnul Laszlo Tokes, care incită public la violenţe etnice, nuvin în sprijinul toleranţei şi respectului între etnii, aşa cum este el practicatla această oră în România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine