2019-10-16 20:11

PC, dragostea mea! Noul strigăt al lui Geoană?

 |  19:37
PC, dragostea mea! Noul strigăt al lui Geoană?

Soarta lui Mircea Geoană va fi decisă după Sărbătorilede iarnă, când urmează să fie convocat un Comitet Executiv pentru a se stabilicare este viitorul preşedintelui Senatului în PSD. Între timp, Geoană estetentat de Dan Voiculescu să facă pasul decisiv şi să i se alăture, printrecerea la conservatori. Preşedintele fondator al PC intenţionează să facă maivizibil partidul pe care l-a fondat şi se pregăteşte de ruperea alianţei cuPSD. Un prim pas va fi formarea grupului parlamentar al PC la Senat.

La întâlnirea de miercuri de la Româneşti, subiectul Mircea Geoană afost rezolvat extrem de rapid. Conducerea PSD a decis ca în primă fază să-lcheme în faţa Biroului Permanent Naţional pentru a explica atitudinea avută înultima perioadă. Surse din conducerea social-democraţilor ne-au declarat că s-aîncercat stingerea scandalului declanşat după dezvăluirile privind “vizita la Vîntu” şi că situaţia va fi rezolvată după Sărbătorilede iarnă. Planul a constat - spun sursele noastre - în suspendarea sauexcluderea din partid a lui Mircea Geoană în cadrul Comitetului Executiv dinianuarie 2011, până atunci liderii de filiale încercând să fie convinşi căaceasta este măsura cea mai bună pentru partid. Mircea Geoană este conştient căpoziţia sa în partid este una firavă şi încearcă să îşi construiască planuri derezervă. Acestea vor fi activate doar dacă va pierde preşedinţia Senatului. Oprimă soluţie, care îi este la îndemână, o constituie trecerea în partidulcondus de prietenul Voiculescu. Preşedintele fondator al PC intenţionează sărupă alianţa cu PSD şi să îşi formeze un grup parlamentar la Senat. Pentruaceasta are nevoie să atragă lângă el alţi şase senatori. Printre numelevehiculate să i se alăture se numără cele ale unor senatori de la PSD şi UNPR,nemulţumiţi de statutul pe care îl au în propriul partid. Jocul celor de la PCeste alimentat şi de liberali, care au spus că nu s-ar opune unei alianţe întrecele două partide.

“Sunt un ghimpeincomod”

Surse din anturajul lui Mircea Geoană ne-au declarat că acesta nu vapărăsi PSD “de bunăvoie”. “Este preşedinte al Senatului, o funcţie foarteimportantă, nu va părăsi partidul”, ne-au precizat sursele citate. PreşedinteleSenatului a declarat ieri că este atacat permanent, deoarece este un “ghimpeincomod. “Se bagă (n.r. -Traian Băsescu) în ordinea de la noi din partid. Este mai degrabă o declaraţiede neputinţă a modului permanent în care încearcă să scape de mine ca de unghimpe incomod în a doua poziţie a statului român”, a fost reacţia lui Geoană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-18Parerea ta...

CTINCORBEA
10 Dec 2010

PT EPISODUL
MIHAILSORINGAIDAU
10 Dec 2010

Cu dl.Ponta(ex-procuror) lucrurile nu stau prea clar nici atunci cand privim, discret, spre trecut: CAZUL PANAITE!!! Împreuna cu d-nii Ilici-Iliescu si Nastase Adrian, în politica pesedista s-a inaugurat o pitoreasca "tripleta"... rosie, ca replica la "tripleta" portocalie(care îl are pe "basel-traienica" în buzunar, de la alegerile din 2009). Dac? la portocalii treburile sunt alterate iremediabil, în zona ro?ie lucrurile au început deja s? emit? reflexe "pont?nace".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray