2019-08-20 17:01

PDL a preluat culorile conservatorilor britanici

 |  21:00
PDL a preluat culorile conservatorilor britanici

La Şcoala de vară a PDL, tinerii acestui partid au prezentat noua identitate vizuală a formaţiunii politice. Portocaliul a dispărut complet, locul acestei culori de partid fiind luat de verde şi albastru. Elenei Udrea i s-a părut „fresh” ideea , iar premierul Emil Boc a venit îmbrăcat la cursurile de la Eforie Nord într-un tricou de culoare verde.

PDL se mută, aproape oficial, de la portocaliu la verde şi albastru. La fel ca şi juniorii pesedişti prin 2003, când au avut curajul să se îmbrace în roşu – culoarea oficială a socialiştilor europeni, deşi PSD utiliza pe vremea aceea albastrul – tinerii din PDL au ales să se dezică de vechea culoare cu care partidul câştigă alegerile din 2004 încoace. Ideea folosirii noi combinaţii de culori a venit tocmai din Marea Britanie, mai exact de la Partidul Conservator.  Într-un studiu realizat în 2007 de către conservatorii britanici, ei explică de ce au ales ca verdele şi albastrul să îi reprezinte. Sunt culori luminoase, încrezătoare şi pozitive – cred britanicii.

Tinerii din PDL au creat şi un logo cu slogan în limba engleză - ''Smart&Right'' (Isteţ şi corect/ dreapta) – folosind verdele şi albastrul. Britanicii spun că pentru a obţine o prezenţă maximă şi un impact puternic al logo-ului, acesta trebuie să fie înconjurat de spaţii clare şi să nu fie niciodată reprodus în imagini mici. Tot studiul lor arată că trebuie folosit pe fundal culoarea albă. Tocmai pentru a se distinge foarte bine mesajul. Este clar că tinerii pedelişti au înţeles informaţia, având în vedere că, la Eforie Nord, unde are loc Şcoala de vară a PDL, tricourile pe care este înscripţionat noul logo sunt de culoare albă.

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a apreciat efortul tinerilor şi a spus că noul logo este „fresh, inteligent, de dreapta”. La rândul său, europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le-a spus vineri tinerilor pedelişti că noul slogan a fost pus la punct la o terasă. "PDL-ul, cum îl ştiţi luminat, imediat a acceptat ideea. Am o propunere şi pentru electoratul PSD: «Inept and left», adică nătâng şi stâng", a spus Ungureanu. Şi preşedintele Traian Băsescu a vorbit la Şcoala de vară de la Eforie Nord  despre noul logo al tinerilor din PDL. El a afirmat că sloganul ''Smart&Right'' se potriveşte unei generaţii tinere, iar a nu avea concordanţă între slogan şi viitoarele liste pentru alegeri ar fi ''o mare eroare''.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639259-03-19Parerea ta...

ANTIPEDELACI
04 Sep 2011

Orice ar face sleahta basesciana, naravul nu o sa si-l schimbe. Jigodiile tot jigodii raman.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray